Digital Realty geeft klanten toegang tot groene energie

Digital Realty, een wereldwijde leverancier van datacenter- en co-locatieoplossingen, introduceert Clean Start, een programma dat klanten toegang geeft tot groene energie.

Klanten die een nieuw contract tekenen, ontvangen groene energiecertificaten voor die hoeveelheid energie die zij verbruiken tijdens het eerste contractjaar binnen het datacenter. Daartoe geeft Digital Realty zogeheten ‘renewable energy certificates’ (REC’s) uit, waarbij één REC staat voor een megawattuur (MWh) aan duurzame energie. Klanten van Digital Realty ontvangen automatisch de REC’s tijdens het eerste contractjaar. Na het eerste jaar kiezen ze of ze door willen gaan met het programma.

Aaron Binkley, director of sustainability van Digital Realty: “Met dit programma willen we onze klanten stimuleren om gebruik te maken van schone en duurzame energie voor hun datacenters. Daarnaast zien we een belangrijke taak weggelegd voor het verkleinen van de ecologische gevolgen door datacenters. Door middel van dit programma kunnen klanten gebruik maken van duurzame energie, zonder dat hier extra kosten mee gemoeid gaan. Klanten maken automatisch deel uit van het programma en hebben hiermee toegang tot wind-, zonne- en geothermische energie en energie gegenereerd in biomassacentrales.”

Clean Start past binnen de bredere strategie van Digital Realty om duurzaamheid binnen datacenters te stimuleren. Dit jaar zal de organisatie nog meer programma’s introduceren die de gevolgen voor het milieu zo veel mogelijk beperken. Het Clean Start-programma is vanaf heden beschikbaar voor alle klanten van Digital Realty.