Data Protectors koopt bunker in Den Haag

 

ICT-dienstverlener Data Protectors heeft eind vorig jaar een bunker aan de Van Ouwenlaan in Den Haag van het Rijk overgenomen voor een bedrag van 350.000 euro. De dienstverlener wil de bunker uit de Tweede Wereldoorlog verbouwen en inrichten als datacenter. Data Protectors heeft al meerdere bunkers in binnen- en buitenland in bezit. De bunker is een gemeentelijk monument en was onderdeel van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de Europese Westkust in de Tweede Wereldoorlog. De bunker ligt in een beschermde ecologische zone, bestaat uit twee bouwlagen en heeft een totale oppervlakte van circa 2160 vierkante meter. De buitenwanden zijn drie meter dik, het dak twee meter.

Begin vorig jaar opende Data Protectors in het Zeeuwse Kloetinge de deuren van zijn eerste cyberbunker. Daarnaast heeft de datacenterexploitant ook een bunker in Oegstgeest aangekocht en bezit tevens bunkers in Duitsland en Engeland.