'Alles draait om betrouwbaarheid’

interconnect

Interconnect, internet service provider uit ’s-Hertogenbosch, startte sinds kort met een geheel innoverende implementatie op datacentergebied.  Het antwoord op de garantievraag van klanten biedt Interconnect met een continuïteitswaarborging. Mocht de ISP onverhoopt omvallen, garandeert Interconnect zijn klanten toegang tot hun bedrijfsdata. Directeur Rob Stevens van Interconnect begon samen met zijn broer Jeroen in 1995 met het aanbieden van internetdiensten. Vanwege de afhankelijkheid van het internet is het aanbod van Interconnect meegegroeid met de vraag van de klant. “Alles draait om betrouwbaarheid.” zegt Stevens, “Het is niet meer genoeg om alleen te investeren in redundante apparatuur. Tegenwoordig zijn de meeste ISP’s voorzien in noodstroomaggregaten, 24-uur bemanning en beveiliging, een dubbele netwerkapparatuur-uitvoering én 99,9% uptime-garantie.”

Per 1 januari 2015 komt Interconnect dan ook met een revolutionaire stap die uniek is in datacenterland: Een continuïteitsgarantie, die ook na een eventueel faillissement van de service provider, klanten toegang blijft garanderen tot hun bedrijfsdata. Dit sluit vanzelfsprekend perfect aan op de hoogstaande kernwaarden van Interconnect.

Rob Stevens

Deze volgende fase is volgens Rob Stevens een goede stap. “Continuïteit wordt altijd door ons geboden, maar dit gaat verder. Deze continuïteit is een aanhoudende waarborging. Als een werkmaatschappij omvalt, blijven de diensten gecontinueerd. Dit doen wij door een tweede werkmaatschappij in het leven te roepen, die over dezelfde middelen beschikt. Dit gaat op een geoorloofde en transparante manier, maar timing is voornamelijk belangrijk. Deze stap kan alleen gemaakt worden voordat van een eventueel faillissement sprake kan zijn. Juist op dit moment is het slim, omdat het heel goed met ons gaat.”

Interconnect beschikt over twee datacenters, een in ’s-Hertogenbosch en een Tier 3++ datacenter in Eindhoven. “Een Tier 3++ datacenter is nieuw. Wij bieden eigenlijk een Tier 3 datacenter met negen plussen, maar dat ziet er vreemd uit. De service die Interconnect levert is van dusdanig hoogstaande kwaliteit dat de dienstverlening verder gaat dan ‘slechts’  Tier 3. De ‘proven technology’ van Interconnect voorziet onder andere Vodafone in de gewenste oplossing.  “Het grote, hypermoderne Tier 3++ datacenter met 6000 m2 datacentervloer in Eindhoven, trok ook grote klanten als telefoniegigant Vodafone aan. Deze marktleider heeft – net als Interconnect – betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

De onafhankelijkheid op het gebied van ICT en ook de doorlopende dienstverlening, ziet Rob Stevens als broodnodige service in een dynamische wereld. Met deze continuïteitsgarantie laat Interconnect zien voorop te lopen op datacentergebied.  Omdat Interconnect in 2015 precies 20 jaar bestaat, sluit deze garantiestap mooi aan op een feestelijk jaar. “We gaan met een aantal leuke verrassingen en acties komen, dus houd ons goed in de gaten!” Aldus een vooruitblikkende Rob Stevens.