Voiceworks slaat vleugels uit naar buitenland en neemt OnePhone Duitsland over

Voiceworks slaat vleugels uit naar buitenland en neemt OnePhone Duitsland over

20 januari 2015 – De snelgroeiende Nederlandse telecomoperator Voiceworks boekt in de Nederlandse telecomwereld succes met onder meer zakelijke UC- en vast-mobiel integratie diensten vanuit de cloud. Met de overname van OnePhone Duitsland – de meest innovatieve MVNO in Duitsland – zet Voiceworks een belangrijke stap die zorgt voor lokale aanwezigheid in Düsseldorf en een bereik in geheel Duitsland. De overname is door Voiceworks zelfstandig uit eigen vermogen gefinancierd.

Voiceworks heeft de afgelopen jaren verschillende innovatieve diensten ontwikkeld die via een uitgebreid resellerkanaal van circa 200 partners op de Nederlandse markt worden gebracht. Voor alle diensten maakt het bedrijf gebruik van de cloud en een vergaande vast-mobiel integratie is een belangrijk uitgangspunt van het bedrijf. Stijn Nijhuis, ceo van Voiceworks: “Meer en meer bedrijven zien de voordelen van cloud telefonie: snel, schaalbaar, vereist geen initiële investeringen en is goed te integreren met mobiele telefonie. OnePhone deelt deze visie. Wij zien grote kansen voor onze diensten en onze marktaanpak in Duitsland. Door deze overname zetten we hierin een belangrijke eerste stap.”

OnePhone was tot de overname in handen van KPN OnePhone Holding. Volgend op de eerdere verkoop van E-plus verlaat KPN met de verkoop aan Voiceworks nu definitief de Duitse markt. Nijhuis: “Wij betreden als Nederlandse partij de Duitse markt waar andere partijen zich terugtrekken uit het buitenland. Hiermee laten wij zien dat innovatieve telecom ook een export product kan zijn en niet alleen een importproduct van buitenlandse partijen die zich in Nederland vestigen.”

Met de overname is Voiceworks in staat niet alleen de bestaande Duitse eindklanten te bedienen, maar tevens de focus te leggen op verdere uitbreiding en professionalisering van het OnePhone partnerkanaal. Een formule die Voiceworks in Nederland geen windeieren heeft gelegd. Voor bestaande OnePhone partners is een whitelabel partnership mogelijk, waarbij een reseller de mogelijkheid krijgt zijn eigen brand in de markt te zetten om de klantrelatie te behouden en versterken. Nijhuis: “De markt in Duitsland is aanzienlijk groter en met name de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar OnePhone gevestigd is, heeft een hoge dichtheid van bedrijven. Maar OnePhone is actief op de gehele Duitse markt. Deze schaalgrootte hebben we nodig om als onafhankelijke partij te blijven opereren. In Nederland groeien wij al heel hard en dit sluit dus mooi aan. De expansie naar Duitsland is voor ons dan ook een logische stap. En het biedt tevens voordelen voor onze Nederlandse resellers: die kunnen nu ook de Duitse markt op. Resellers in het grensgebied met Duitsland hebben sowieso al de behoefte uitgesproken ook in Duitsland te kunnen opereren. Samen kunnen we nu nog harder doorgroeien.”

Het hoofdkantoor van Voiceworks blijft gevestigd in Almere. De Duitse Managing Director van OnePhone, Christoph Wichmann, heeft van Voiceworks het vertrouwen gekregen de organisatie in Duitsland verder te laten groeien. Wichmann heeft 15 jaar ervaring in sales- en management posities bij verschillende telecom partijen zoals AT&T en QSC in Duitsland. Wichmann: “Nederland loopt voorop met innovatieve telecomontwikkelingen en wij zijn blij nu onderdeel te zijn van zo’n snelgroeiende organisatie. Met de toevoeging van de vernieuwende diensten van Voiceworks investeren wij in een koersvaste relatie met onze resellers.”

Momenteel heeft OnePhone als MVNO 12.000 simkaarten en 100 dealers verspreid over heel Duitsland. OnePhone is aangesloten op het E-plus/O2-netwerk. Het klantenbestand van de MVNO wordt in de loop van 2015 geleidelijk geïntegreerd met het platform van Voiceworks. Vervolgens wordt het gehele Voiceworks portfolio op de Duitse markt gelanceerd.

Klik hier voor meer informatie.