X-ICT elitepartner DCIM van Schneider Electric

Schneider Electric heeft X-ICT uitgeroepen tot DCIM-elitepartner. Het bedrijf met vestigingen in Zwolle en Eindhoven, is daarmee het eerste Nederlandse bedrijf dat de hoogste certificering heeft behaald als het gaat om de DCIM-oplossingen van Schneider Electric. X-ICT was al InfraStruxure-partner, en is gespecialiseerd in oplossingen die bestaan uit stroom(distributie), racks, koeling, beveiliging, omgevingsbescherming en beheer.

DCIM wordt een steeds onmisbaarder component voor organisaties die hoge eisen stellen aan hun IT-dienstverlening. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat meer dan 60 procent van de grote datacenters in 2017 gebruik gaat maken van DCIM-tools. Omdat datacenters inmiddels 30 procent per jaar groeien, neemt het energieverbruik aanzienlijk toe. Dat onderstreept nogmaals het belang van een oplossing zoals DCIM.

Om op de groeikansen van DCIM in te springen, heeft X-ICT kennis op het hoogste niveau van de diverse modulaire DCIM-oplossingen van Schneider Electric opgedaan. Zo bieden zij StruxureWare Datacenter Expert, waarmee de gezondheid van een datacenter kan worden bepaald dankzij het monitoren van de volledige fysieke infrastructuur. Deze oplossing is zowel geschikt voor computerruimtes als grote datacenters. Daarnaast levert en implementeert X-ICT StruxureWare Datacenter Operation, waarmee organisaties allerlei what-if scenario’s kunnen beheren, plannen en uitvoeren. Tot slot biedt X-ICT ook StruxureWare Datacenter Operation aan voor het visualiseren en in kaart brengen van alle koppelingen in een datacenter.