Veeam lanceert nieuw ‘with Veeam’-programma voor uniforme oplossingen

Veeam Software, toonaangevend leverancier van back-upoplossingen voor Intelligent Data Management, heeft een nieuw initiatief ontwikkeld voor het leveren van uniforme oplossingen die meer opties bieden voor klanten: het ‘with Veeam’-programma.

Veeam werkt daarvoor samen met de grootste leveranciers van enterprise storage en hyper-converged infrastructures (HCI). Doel van het programma is om klanten te voorzien van uitgebreide, secundaire-storageoplossingen die Veeam-software combineren met toonaangevende storage- en HCI-hardware en beheerstacks. Onder meer Nutanix en ExaGrid zullen hier deel van uitmaken.

Veeam API’s

Met behulp van Veeam API’s is het voor het brede partnerecosysteem mogelijk om complete oplossingen te bouwen, die worden ondersteund door het Veeam Availability Platform. Sommige van die partners integreren zowel primaire als secundaire storage met de toonaangevende databeheerstack van Veeam. Het ‘with Veeam’-programma bouwt voort op deze strategie door partners te voorzien van bredere en diepere integratiepunten, zodat zij snel en eenvoudig een secundaire-storageoplossing als uniforme full-stack kunnen leveren. Deze full-stack is eenvoudig aan te schaffen, te schalen, te implementeren en te beheren. Daarmee hebben klanten toegang tot verschillende opties voor hun behoeften op het gebied van databescherming.

Nutanix en ExaGrid

“Om aan de behoeften van onze gezamenlijke klanten te voldoen is het altijd onze strategie geweest om open en agnostisch te zijn door te werken met een breed ecosysteem van partners”, licht Ratmir Timashev, medeoprichter en EVP Sales & Marketing van Veeam toe. “Met de lancering van ons ‘with Veeam’-programma tillen we die strategie naar een hoger niveau. Zo helpen we organisaties het niveau van databescherming, dataretentie, databeschikbaarheid en databeheer te bereiken, waar de business om vraagt. Nutanix en ExaGrid kondigden hun respectievelijke ‘Nutanix Mine with Veeam’ en ‘ExaGrid Backup with Veeam’ enkele weken geleden al aan. Voor partners is dit een eenvoudige manier om een uniform aanbod met Veeam te bouwen, en we verwachten in de toekomst nog meer oplossingen aan te kondigen.”

Opties en beschikbaarheid

De uniforme ‘with Veeam’-oplossingen bieden verschillende formats en features die aansluiten op de behoeften van verschillende marktsegmenten, inclusief:
– opties voor scale up en scale out
– compute en storage van de juiste omvang
– één SKU die geïnstalleerde hardware en software van de juiste omvang bevat

Veeam-software kan worden afgenomen via traditionele licenties of in abonnementsvorm, of via het wereldwijde netwerk van VCSP-partners (Veeam Cloud Service Providers). Sommige ‘with Veeam’-oplossingen worden direct via een infrastructuurpartner aangeboden. Andere oplossingen zijn verkrijgbaar via verschillende distributie- en/of internationale systeemintegrators, afhankelijk van de locatie of het partnernetwerk.

Meer informatie: www.veeam.com