Vertiv breidt de Liebert PCW-reeks uit met de meest efficiënte watergekoelde oplossing ooit

Vertiv, de nieuwe bedrijfsnaam van Emerson Network Power, heeft de Liebert PCW-productreeks voor middelgrote en grote datacenters uitgebreid om zo de hoogst haalbare energie-efficiëntie en verbeterde koelcapaciteit te kunnen bieden.

De Liebert PCW met hoge koudwaterdelta T is nu verkrijgbaar in de EMEA- en APAC-regio’s en Zuid-Amerika, en is ontworpen om de werking van de vrije koeling bij hogere temperaturen te maximaliseren. Het doel hiervan is om de gehele bedrijfskritische infrastructuur te ondersteunen, met een pPUE lager dan 1,1.

De PCW-reeks van Liebert is verkrijgbaar van 25 tot 220 kW en is uitgerust met de meest geavanceerde technologie om zo een maximale efficiëntie te garanderen en daarnaast de noodzakelijke hoeveelheid lucht aan de servers te kunnen geven. De hoge koelcapaciteit van de Liebert PCW-reeks met hoge koudwaterdelta T is geoptimaliseerd voor watertemperaturen van 20-32 graden Celsius en levert luchttemperaturen die binnen de nieuwste ASHRAE-grenzen liggen. De delta T geeft het verschil tussen de watertemperatuur bij de inlaat en de uitlaat weer. Een hogere delta T betekent aanzienlijke energiebesparingen en een hogere koelcapaciteit. Het koudwatersysteem kan verder worden uitgebreid door het te koppelen aan Liebert AFC-chillers met adiabatische vrije koeling. Deze zijn beschikbaar met zowel scroll- als schroefcompressoren, waardoor de hoogste efficiëntie wordt gewaarborgd en de werking van de vrije koeling het hele jaar door wordt geoptimaliseerd.

De geïntegreerde Vertiv ICOM-besturing, gebaseerd op een speciaal SmartAisle-algoritme, past de luchtstroming aan de behoeften van de servers aan, zonder ook maar één enkele watt aan onnodige koeling of luchtstroming te verspillen. Daarnaast levert Vertiv LIFE Services diagnosen en preventieve bewaking op afstand, waardoor service-experts realtime inzicht hebben en de informatie krijgen die nodig is om eventuele onregelmatigheden tijdens het bedrijf snel op te sporen, te analyseren en op te lossen. Zo neemt Vertiv de verantwoordelijkheid voor bedrijfskritische infrastructuren.

“De Liebert PCW biedt IT-managers een one-stop-shop voor grotere koelcapaciteit, terwijl tegelijkertijd het energieverbruik in hun datacenters wordt verminderd”, aldus Kevin Brady, vicepresident van Thermal Management bij Vertiv EMEA.

Meer informatie: www.vertivco.com