Unitrends en Nuvias: Disaster recovery evolueert naar business continuity

Daniel van den Eijnden, channel partner manager North Europe van Unitrends

Arthur de Klerck, regional sales manager van Nuvias

Unitrends is sinds juni 2016 onderdeel van de Advanced Networking Practice van distributeur Nuvias. Het bedrijf is leverancier van state-of-the-art backup & recovery-oplossingen. “We bieden de markt nu consistentie in databeschikbaarheid”, aldus Daniel van den Eijnden van Unitrends en Arthur de Klerck van Nuvias.

Unitrends houdt zich sinds de jaren ’80 bezig met het veiligstellen van bestanden en systemen”, zegt de channel partner manager North Europe. “Aanvankelijk vooral backup-hardware, maar daar kwamen via acquisities ook software en cloudoplossingen bij. Tegelijkertijd veranderde ook de visie op de rol van backup & recovery. In de huidige 24-uurs economie gaat het niet meer zozeer om het hébben van backup, maar vooral om het zo snel mogelijk weer operationeel hebben van gecrashte of beschadigde systemen. In de loop van de afgelopen 10 tot 15 jaar is de afhankelijkheid van systemen en databeschikbaarheid sterk toegenomen. Waar storingen vroeger nog als vervelend en hinderlijk werden beschouwd, veroorzaakt downtime tegenwoordig niet alleen (grote) economische schade, maar ook imagoschade. Onze backup- en recovery-oplossingen zijn dan ook geëvolueerd tot een business continuity-platform.”

Samenwerking

ChannelConnect Unitrends Daniel van den Eijnden
Daniel van den Eijnden

De specialist is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 460 wereldwijde medewerkers en kantoren in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Australië. In 2014 sloeg de specialist haar vleugels uit naar de Europese markt. “Behalve een regionaal hoofdkantoor in het VK, hebben we in de EMEA-regio onze eigen cloud datacenters in het VK, Ierland en Duitsland”, zegt Van den Eijnden. “Medio 2016 hebben we een pan-EMEA samenwerkingsovereenkomst met Nuvias (toen Zycko, red.) gesloten ter ondersteuning van onze marktaanwezigheid en het versterken van onze verkoop- en marketingcapaciteit. Onze oplossingen hebben toenemende tractie in de markt, getuige de 286 procent omzetgroei in onze nieuwste hardware appliances en 89 procent omzetgroei in onze software- oplossingen. We zijn echt competitief in de markt en scoren met onze Platinum Support, het enige niveau dat we kennen omdat backup & recovery in onze optiek voor ál onze klanten altijd 100 procent moet zijn, een tevredenheidsfactor van 98 procent, een van de hoogste percentages in de industrie. We zoeken dan ook dringend nieuwe medewerkers om ons marktaandeel verder te laten groeien.”

Portfolio

De Unitrends Recovery Series backup appliances brengen enterprise backup, ransomware detectie en cloudcontinuïteit samen op een krachtig all-in-one platform. “Het leveringsprogramma loopt van 4 GB boxen voor de onderkant van de markt tot en met 256 TB-varianten voor enterprise-omgevingen”, licht de channel partner manager verder toe “Voor het kleinere MKB bieden we overigens ook een softwareversie met een gratis cloudopslag tot 1 TB. Onze systemen zijn op Linux gebaseerd en daarmee heel wat minder kwetsbaar voor ransomware en andere malware-aanvallen, dan Windows-systemen.” “Onze softwareoplossingen kennen, naast de eerdergenoemde gratis versie, vier zakelijke varianten. Essentials, met standaard deduplicatie en Unitrends Cloud integratie, Standard, inclusief WAN-optimalisatie en NAS-protectie, Enterprise met granulaire protectie van enterprise-applicaties en Cisco UCS, en tenslotte Enterprise Plus met onder meer geautomatiseerde recovery en analytics, AWS/Azure-migratie en datarecovery, Exchange-bestandsherstel. Datarecovery is bij ons inclusief indicatie van de Recovery Time Objective (RTO).”

Bruikbare backup

Hoewel bedrijven weten dat regelmatige backups essentieel zijn voor een volledige security policy, neemt een groot aantal, uit tijd- en kostenoverwegingen, vaak niet de moeite om backups te controleren. “Dat is een volstrekt verkeerde bezuiniging”, zegt Van den Eijnden.

ChannelConnect Nuvias Arthur de Klerck
Arthur de Klerck

“Uiteindelijk moeten de backups na incidenten ook daadwerkelijk recoverable zijn. Het IT-management wil ook weten hoe snel systemen weer up-and-running zijn. Onze enterprise-oplossingen voorzien automatisch in zo’n check, zodat ‘schijnveiligheid’ wordt uitgesloten.” “Onze cloud Disaster Recovery as a Service (DRaaS)-oplossing biedt dezelfde functionaliteiten als on-premise versies”, vult Arthur De Klerck van Nuvias aan. “Alle varianten hebben een identieke standaard interface. Wij bieden SLA’s die, wanneer omgevingen onverhoopt plat gaan, garanderen dat systemen vanuit de Unitrends Cloud binnen een uur weer in de lucht zijn.”

 

Service Defined Distribution

“De toevoeging van Unitrends aan ons portfolio heeft alles te maken met de veranderingen in de markt. Die zijn ook van invloed op de manier waarop consistentie in databeschikbaarheid kan worden gebracht”, aldus Arthur De Klerck. “De te verwachten explosieve groei in het aantal IoT devices gaat bijvoorbeeld voor enorme extra hoeveelheid data zorgen. De vraag daarbij is ook hoe databeschikbaarheid gegarandeerd blijft. Met die vraag hebben we ons al enige tijd bezig gehouden en het antwoord gevonden in een nieuwe dienst voor consistentie in databeschikbaarheid. Vanaf september brengen we die onder de noemer ‘service defined distributie’ op de markt. Service-componenten zijn naast Unitrends, de all flash-opslagoplossingen van Tintri met echte datacenter- functionaliteit, de SDN-expertise van Nuage en Mellanox en de anti-malware- oplossingen van Malwarebytes. Met al deze bouwstenen leggen we een zeer complete service-schil over ons advanced networking-aanbod.”

Selectieve groei

De nieuwe service wordt vanaf september actief uitgedragen en ondersteund in de Benelux. “Het doel is om de groei die we nu al realiseren, verder te versnellen”, vervolgt de regional sales manager. “Onze aanwezigheid tijdens het recente evenement ChannelConnect LIVE was de eerste uiting van onze gezamenlijke communicatieactiviteiten naar het kanaal en de markt. Er komen ook whitepapers die we via online en social mediakanalen gaan promoten. Door kennisdeling willen we onze naamsbekendheid en tractie in de markt een boost te geven.”

‘We willen een klik met kwalitatieve partners’

“We hebben nu in Benelux zo’n 45 partners en dat aantal willen we graag uitbreiden”, aldus Van den Eijnden. “Maar wel met kwalitatieve partners, resellers en MSP’s, waarmee een ‘klik’ tussen vendor en distributeur kan worden gemaakt. Dat vinden we heel belangrijk. Om die reden houden we onder meer elke twee weken webinars en hebben we met Nuvias een uitstekend onboarding- proces ontwikkeld.”

Groeiend waardebesef

“Net zo belangrijk is dat ook MSP’s zich vaak nog onvoldoende bewust zijn van de waarde van data voor hun klanten”, vult De Klerck aan. “Zodra ze zich bewust worden van de reikwijdte van de komende GDPR, komt voor deze waarde en het mogelijk verlies daarvan meer aandacht. Hierdoor worden SLA’s voor klanten heilig en komt er steeds vaker een gedetailleerde vastlegging van de wederzijdse verantwoordelijkheden. Data groeit nu jaarlijks 44 keer sneller dan tien jaar geleden en het belang van de beschikbaarheid daarvan groeit navenant. Om op deze ontwikkelingen grip te houden, kunnen wij klanten helpen met bijvoorbeeld audits of ethical hacking, zodat de veiligheidsstatus helder in beeld wordt gebracht”, zo besluit De Klerck. «

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 4/5-2017]

Lees het artikel hier in PDF