The Datacenter Group haalt Cogent binnen als carrier
Cogent heeft onlangs het Amsterdamse datacenter van The Datacenter Group aangesloten op haar wereldwijde netwerk. Cogent opereert al met zo’n 50 datacenters in Noord-Amerika en Europa. Door partnerships aan te gaan met regionale datacenters wil de beursgenoteerde multinational haar marktaandeel vergroten en MKB-bedrijven laten profiteren van de voordelen die een global speler te bieden heeft.

Het leveren van snelle internet, Ethernet transport en colocatiediensten zijn de belangrijkste pijlers van Cogent, dat inmiddels in ruim 190 markten wereldwijd actief is. Het bedrijf heeft één van de grootste en hoogste capaciteit IP-netwerken ter wereld. Stefan Arabia, Sales Director Europe van Cogent: “The Datacenter Group draagt bij aan onze connectivity strategie. Door deze samenwerking breidt niet alleen ons netwerk uit maar ook dat van The Datacenter Group. Zo kunnen we de vraag van onze gezamenlijke klanten nog beter bedienen en zorgen we samen voor een optimale klantbeleving.”

Vruchtbare samenwerking
De klanten van The Datacenter Group kunnen gebruikmaken van grote bandbreedtes die tegen een scherp tarief worden aangeboden. Ook biedt biedt Cogent end-to-end klantenservice over de dienstlevering en netwerk surveillance. “Ondanks dat wij tot de top vijf internetproviders van de wereld behoren, zijn wij een toegankelijke organisatie. Dit zien wij ook terug bij The Datacenter Group. Het is een professionele partij die snel schakelt en waarbij de klanten centraal. Ons doel voor nu is, meer afname creëren in Europa,” aldus Arbia.

Op dit moment is Cogent alleen nog beschikbaar in Amsterdam, maar de uiteindelijke ambitie is om ook Delft aan te sluiten.

Meer informatie: www.thedatacentergroup.nl