Rackspace lanceert Privacy en Data Protection (PDP) service

Rackspace lanceert de Privacy en Data Protection (PDP) service: een nieuw cybersecurity aanbod dat ontworpen is om gevoelige data te identificeren en te beschermen in de klantomgeving.

Data zoals intellectueel eigendom, klantbetalingsinformatie en persoonlijk identificeerbare informatie wordt hierbij beschermd, terwijl het voldoet aan de strikte nalevingsvereisten om gegevens in opslag te beveiligen. Het nieuwe PDP-aanbod is een belangrijk onderdeel van een uniforme beveiligingsbenadering dat bedrijven moet garanderen dat hun organisatie beschermd is.

Recent onderzoek van Forrester toont aan dat 49 procent van de wereldwijde netwerkbeveiliging decision makers de afgelopen 12 maanden minstens één keer een beveiligslek gerapporteerd hebben. De voortdurende toename van beveiligingsgerelateerde incidenten dwingen Risk en Compliance verantwoordelijken om de manier waarop hun organisatie omgaat met gevoelige klantgegevens te herevalueren. Dit om de beveiliging van gevoelige klantgegevens te waarborgen en ervoor te zorgen dat het alleen toegankelijk is voor geautoriseerde gebruikers. De PDP-service biedt bedrijven een volledig beheerde gegevensbeveiligingsdienst, waaronder data classificatie, data toegang beleid, encryptie en activiteiten rapportage, welke makkelijk geïntegreerd kan worden met bestaande applicaties zonder dat codewijzigingen nodig zijn.

“We beschermen Rackspace klanten al meer dan 15 jaar,” aldus Christy Schumann, algemeen directeur van Rackspace Managed Security. “Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en beveiligslekken die onbevoegden toegang bieden tot klantgegevens geven komen steeds vaker voor. Veel bedrijven hebben geen eigen middelen en deskundigheid om deze bedreigingen aan te pakken. Het PDP-aanbod is ideaal voor deze organisaties omdat de experts van Rackspace het proces kunnen beheren om ervoor zorgen dat de gegevens beveiligd zijn en de bedrijven compliant zijn met de steeds strengere nalevingseisen.”

Het PDP-aanbod biedt bedrijven de volgende beveiligings- en compliancevoordelen:
– Begrip Data Risico’s: Helpt klanten om de meest gevoelige gegevens te begrijpen, te identificeren en te documenteren in hun omgeving;
– Verbeterde Databescherming: Beperkt via technologieplatforms de toegang tot erkend(e) bedrijfspersoneel en -processen, terwijl het gedetailleerde informatie over ongeoorloofde toegang door gebruikers, applicaties en systemen tot gevoelige gegevens genereert;
– Gedetailleerde Compliance Reporting: Levert gedetailleerde maandelijkse rapportage om klanten een uitgebreid overzicht te geven van hun gegevensgebruik en hoe het beveiligd wordt. Dit om hen in staat te stellen te voldoen aan de nalevingsvereisten in de meeste regio’s, inclusief de algemene gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie en PCI-DSS.

Als onderdeel van het PDP-aanbod blijft Rackspace samenwerken met toonaangevende technologiepartners om de hoogste servicekwaliteit te waarborgen, door gebruik te maken van het Vormetric Transparent Data Encryption Platform van Thales. Peter Galvin, vice president strategie bij Thales eSecurity, zegt: “Hedendaagse ondernemingen worden onvermijdelijk geconfronteerd met een steeds ingewikkelder bedreigingslandschap. Onze wereld die nu de cloud, big data, de IoT en Docker omvat, vraagt om robuuste IT-beveiligingsstrategieën die gegevens beschermen ongeacht waar het wordt gemaakt, gedeeld of opgeslagen. Bedrijven moeten investeren in privacy-by-design defensiemechanismen – zoals encryptie met toegangscontroles – om waardevolle gegevens en intellectuele eigendommen te beschermen en beveiliging te zien als een business enabler die digitale transformatie vergemakkelijkt en vertrouwen tussen partners en klanten opbouwt.”

Het PDP-aanbod is een aanvulling op Rackspace’s bestaande Managed Security en Compliance Assistance oplossingen, die beveiligingsexperts van Rackspace inzetten om klanten te helpen met strategische planning voor de beste multi-cloud beveiliging, tactische dagelijkse beveiligingsmonitoring en dreigingsanalyse om te detecteren en te reageren op potentiële dreigingen.

Meer informatie: www.rackspace.com/managed-security-services/privacy-data-protection