Nutanix neemt PernixData en Calm.io over

Hyperscale specialist Nutanix neemt PernixData en Calm.io over. PernixData is een van de voorlopers op het gebied van scale-out data acceleration en analytics, Calm.io is dat op het gebied van application-first benadering in IT infrastructuren.

Met de overnames wil Nutanix onder meer stappen maken om vernieuwende software stacks voor storage-class memory systemen te ontwikkelen. Daarnaast zal door toevoeging van cross-cloud workload migration de Application Mobility Fabric (AMF) worden verbeterd. De Prism management software wordt voorzien van workflow automation en cloudgedreven beheer- en managementmogelijkheden.

Nutanix en PernixData gaan samen een advanced data stack ontwikkelen om de traditionele storage silo’s en high-latency netwerken te vervangen door nieuwere storage-class memory en geavanceerde interconnect technologie. Met deze strategische investeringen in nieuwe server- en opslagtechnologie kunnen klanten worden voorzien van een geheel herzien data fabric, dat aan alle voorwaarden van het post-flash tijdperk voldoet. Verder zullen de teams de workload mobility binnen virtuele en cloud omgevingen versnellen, door Nutanix AMF naar een hoger niveau te brengen. Zo kan straks iedere applicatie in iedere omgeving draaien, zonder dat cruciale data vast komt te zitten in een gedateerde infrastructuur.

De samenwerking tussen Calm.io en Nutanix zorgt voor een application-first benadering bij keuze, management en gebruik van IT-infrastructuur. Zo kunnen klanten per applicatie de juiste cloud kiezen. Verder gaat Nutanix cloud automation en managementmogelijkheden toevoegen aan de bestaande software stack.

De afronding van de overname van PernixData is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuring door de toezichthoudende instanties. De overname van Calm.io is al afgerond. Financiële voorwaarden zijn niet bekend gemaakt.

Meer informatie: www.nutanix.com