NL-ix opent point of presence in EdgeConneX Edge Data Center in Amsterdam

EdgeConneX, gespecialiseerd in wereldwijde oplossingen voor edge-network datacenters, heeft een partnership gesloten met NL-ix. Dit bedrijf verzorgt de interconnectie met meer dan 100 carrier-neutrale datacenters in 15 Europese landen. NL-ix heeft een nieuw PoP geopend in het EdgeConneX Edge Data Center (EDC) in Amsterdam.

Klanten van NL-ix krijgen zo toegang tot het portfolio van lokale, regionale en pan-Europese diensten op het gebied van transport, routing en cloud-connectiviteit, alsmede peering mogelijkheden met lokale klanten van EdgeConneX. Daaronder vallen draadloze carriers, service providers, content delivery netwerken (CDN’s), cloud providers en enterprise klanten.

Het Amsterdam EDC is speciaal gebouwd op precies de juiste locatie om in Nederland middels de kortste en snelste routes content van internet- en cloudproviders te leveren. Met een vermogen van meer dan 20 kW per kabinet en ruim 6kW per vierkante meter is deze faciliteit strategisch gelegen in de onmiddellijke nabijheid van de belangrijke aggregatiepunten van netwerkaanbieders. Door haar focus op geografische nabijheid verzekert EdgeConneX met de locatie van haar Edge Data Center een optimale levering van data die veel bandbreedte en een lage latency vereisen. Eindgebruikers en zakelijke klanten krijgen meer veiligheid en betrouwbaarheid zonder dat afbreuk wordt gedaan aan performance of kwaliteit.

Met meer dan 600 aangesloten members en piekverkeer tot 1,7 Tbit/s is NL-ix de op vier na grootste internet exchange ter wereld. NL-ix verzorgt de interconnectie in carrier-neutrale datacenters in 15 Europese landen en biedt een uitgebreid dienstenpakket van peering tot interconnectie.

“NL-ix kent veel aanbieders door heel Europa,” vertelt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. “We hebben voor EdgeConneX gekozen vanwege haar kracht op het gebied van content delivery, cloud- en breedbandaanbieders, en de nabijheid van eindgebruikers en enterprise klanten in Amsterdam. EdgeConneX voegt een nieuw facet toe aan peering via onze core doordat ze sterk gericht is op geografische nabijheid van aanbieders en eindgebruikers.”

Clint Heiden, Chief Commercial Officer bij EdgeConneX, vult aan: “Het Amsterdam EDC is gevestigd op exact de juiste locatie om klanten zoals NL-ix te bedienen en kan daardoor lokale peering faciliteiten bieden voor de levering van data met lage latency in combinatie met een verbeterd serviceniveau en verhoogde veiligheid,” zegt . “In onze uitbreiding binnen Europa beschouwen we internet exchanges als cruciaal onderdeel voor de ontwikkeling van ons ecosysteem in al onze EDC’s. NL-ix past perfect in onze faciliteit in Amsterdam en binnen toekomstige Europese markten.”

Meer informatie: www.edgeconnex.com of www.nl-ix.net