Nimble Storage en Lenovo samen voor next-gen datacenters
Lenovo en Nimble Storage zijn een strategisch partnerschap aangaan waarbinnen ze de capaciteit van datacenters fors verbeteren en deze qua efficiency en schaalgrootte naar een hoger niveau tillen. Dit bespaart IT-teams veel tijd bij het beheer van hun infrastructuur.

Dankzij de samenwerking kunnen predictive analytics gebruikt worden om de infrastructuur te beheren en onderhoudstaken te automatiseren. Daardoor zullen datacenters hun mensen en middelen – die tot nu toe vooral werden ingezet voor onderhouds- en servicetaken – weer kunnen inschakelen voor strategische projecten die wel toegevoegde waarde opleveren voor hun organisaties.

Het partnerschap koppelt de beproefde servertechnologie van Lenovo aan het innovatieve All Flash Storage aanbod en InfoSight Predictive Analytics van Nimble, waardoor de IT-professional minder tijd kwijt is aan onderhoud en meer tijd kan besteden aan innovatie. Lenovo stelde daarbij meteen ook de ThinkAgile CX-serie voor, een eerste reeks producten die voortvloeit uit dit nieuwe partnerschap. Het gaat om een aantal convergerende infrastructuuroplossingen met opslagmogelijkheden die draaien op Predictive All Flash Arrays van Nimble. Lenovo wil ook XClarity (software voor infrastructuurbeheer), integreren met InfoSight van Nimble. Daardoor worden predictive analyses veel beter en kan support geautomatiseerd worden. De twee bedrijven zullen samenwerken om ‘zelfregulerende’ beheerapplicaties te ontwikkelen voor alle facetten van de datacenterinfrastructuur, inclusief opslag, rekenkracht en netwerken.

Meer informatie: www.lenovo.com of www.nimblestorage.com