State-of-the-art datacenter op grens tussen Ede en Veenendaal

DC Valley en Stichting ICT Valley presenteren vandaag hun plannen voor de bouw van DC Valley, een greenfield datacenter op BTA12, een bedrijventerrein op de grens tussen Ede en Veenendaal. Het nieuwe datacenter moet ook zorgen voor de duurzame verwarming van omliggende bedrijven.

De plannen, die een boost moeten geven aan de ontwikkeling van ICT-initiatieven in de regio, worden gepresenteerd in aanwezigheid van de wethouders van de gemeenten Ede en Veenendaal en vertegenwoordigers van ondernemerskringen in de FoodValley-regio.

ict valley
Impressie van het nieuwe datacenter

De concrete plannen van beide organisaties moeten een boost te geven aan de ICT-ontwikkeling binnen de FoodValley regio. Een van de drijvende krachten achter de plannen is Unica Fastcom, dat binnenkort met de bouw van het datacenter van start gaat. Fius van Laar zal namens Unica Fastcom verdere details over het project bekend maken.

ICT Valley groeit snel en zal op korte termijn zijn hun intrek nemen in Vonk360, een innovatief gebouw in Veenendaal. Daar vindt ook de presentatie van vandaag plaaats.

Meer informatie: www.ictvalley.nl