NEC gaat samenwerken met ILA Microservers

Netwerk- en communicatieleverancier NEC gaat samenwerken met ILA Microservers, een Nederlandse specialist en value addded distributeur op het gebied van microservers voor toepassingen met grote hoeveelheden data.

Binnen de samenwerking zal de Nederlandse specialist en value added distributeur het portfolio aan gaat NEC microservertechnologie-toepassingen binnen de gehele Europese Unie gaan distribueren. Het gaat hierbij vooral om de Smart  DX microserver series van NEC. Naast de apparatuur zelf, zal ILA Microservers eindgebruikers ook totale oplossingen op basis van de microservers van de netwerk- en communicatiespecialist gaan leveren. “Onze klanten kunnen zich geen storingen in hun bedrijfsprocessen veroorloven en hebben hardware nodig die ze niet alleen kunnen vertrouwen, maar ook voor hun processen waarde creëren”, aldus CEO Fred Bruining van ILA Microservers.  “NEC heeft een lange traditie van het ontwikkelen van hardware-innovatie en een uitstekende dienstverlening. Samenwerken met NEC zorgt ervoor dat onze klanten niet alleen vandaag de meest innovatieve, betrouwbare en kosteneffectieve hardware kunnen kopen maar ook in de toekomst.”

Big Data en IoT

microserversDe Smart DX-microserver serie van de leverancier is een uiterst schaalbare oplossing, waarmee eindgebruikers vanuit een kleine configuratie gemakkelijk kunnen opschalen naar grote hoeveelheden computer cores in voor diverse marktsegmenten gespecialiseerde racks. De microservers zijn geoptimaliseerd voor het realtime verwerken van grote hoeveelheden data en daarmee uitermate geschikt voor Big Data- of Internet of Things (IoT)-toepassingen. Daarnaast is de DX-serie ook geschikt voor snelle en redundante vereisten voor cloud workloads. “ILA Microservers is de ideale partner voor NEC om nieuwe successen te bouwen met het DX-platform”, aldus directeur Benelux en Nordics Tonko Wedda van NEC. “Hun focus is uiterst belangrijk om strategisch te worden op deze relatief nieuwe markt. Samen zullen we gebruikszaken blijven bouwen en nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkelen die passen bij het IoT-tijdperk.”

Meer info: NEC