Maincubes opent geavanceerd datacenter in Frankfurt

Maincubes heeft zijn FRA01 datacenter in Frankfurt in gebruik genomen. De drie speerpunten van de nieuwe faciliteit zijn security, efficiency en hoge prestaties. Daarmee draait het datacenter volgens het bedrijf mee in de wereldtop. De opening werd gevierd met een partnerbijeenkomst op 26 oktober in de oude smederij in Offenbach. De genodigden konden het complex live bezichtigen.

Het project kreeg zijn eerste vorm in 2012 tijdens een ‘bierviltjesronde’, zo vertelt Oliver Menzel, de CEO van Maincubes. “Deze ideeën zijn nu gerealiseerd, en we kunnen met recht vaststellen dat we een visionair datacenter met buitengewone dienstverlening hebben geleverd.”

11 Megawatt

Maincubes FRA01
Feestelijke opening van het FRA01 datacenter van Maincubes

De bouw van FRA01 nam slechts 16 maanden in beslag. Het datacenter biedt 4200 operationele vierkante meter voor ICT-apparatuur en 11 Megawatt over meer dan 2000 racks. De PUE ligt onder de 1,3.

Veel aandacht heeft Maincubes besteedt aan de veiligheid. Het bedrijf biedt het SecureExchange-platform. Dat ecosysteem voor connectivity en cloudsecurity is geschikt voor bijvoorbeeld het Industrie 4.0-concept.

Maincubes is ook bezig met de verbouwing van het voormalige datacenter van Interoute in Amsterdam. Dat in 2016 overgenomen gebouw krijgt een directe verbinding met FRA01, en daarmee met het internet exchange DE-CIX. In het Datacenter & Cloud Dossier van dit jaar licht Oliver Menzel dat project verder toe.

Maincubes
Maincubes, Frankfurt