Legrand sluit join venture overeenkomst met Borri Group

Een paar dagen geleden maakte Legrand Group de ondertekening bekend van een joint venture overeenkomst met de Borri Group, specialist in UPS’en voor industriële toepassingen en datacenters.

Legrand, een wereldwijd opererende specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur in gebouwen, deed zijn intrede op de UPS-markt in 2010. Sindsdien realiseerde zij 8 acquisities van of joint ventures met UPS-ondernemingen en met diverse uitbreidingen in verschillende landen. Dankzij de joint venture met Borri is Legrand voortaan in staat om ook oplossingen te leveren voor installaties met hoge vermogens.

borri

De belangrijkste strategische reden voor de joint venture van Legrand met de Borri Group is om haar datacenter aanbod verder te versterken zowel voor de technische ruimte (o.a. in combinatie met Legrand schakel- en verdeelinrichtingen, Zucchini CRT transformatoren en railkokersystemen), als voor de serverruimtes in combinatie met Minkels serverkasten, Raritan intelligente PDU’s, Legrand glasvezel patchpanelen, Van Geel en Cablofil kabelmanagement.

Borri complementeert Legrand’s aanbod met haar high power schaalbaar UPSaver-systeem: redundante modules tot 1,6 MW in één enkele UPS unit, waarmee je 8 hiervan parallel tot een 12,8 MW systeem kunt opbouwen. Als voorbeeld; eind 2016 haalde Borri het Gemini Tier III Data Center project in Dublin binnen en bezorgde de eindklant zo een vermogen back-up van niet minder dan 44 MW. Borri won ook de eerste fase van een 10 MW datacenter project in Korea bij een belangrijke internationale e-commerce onderneming. Beide projecten werden gerealiseerd dankzij de modulaire schaalbaarheid van de UPSaver, zijn bijzonder hoge efficiëntie, hoog beschikbaar vermogen en de lage TCO.

Borri blijft onafhankelijk en blijft actief in de verkoop van haar producten onder het 80-jarige eigen merk via haar bestaande kanalen, maar het bedrijf beschikt nu ook over het internationale bereik van de Legrand Group om nóg grotere projecten aan te kunnen.

Meer informatie: www.legrand.nl