Extreme Networks neemt netwerkactiviteiten Avaya definitief over

Netwerkinfrastructuurspecialist Extreme Networks heeft de netwerkactiviteiten van UC- en CC-specialist Avaya nu definitief overgenomen en versterkt zich hiermee in diverse branches.

De overname van de netwerkactiviteiten van de UC- en CC-specialist maakt deel uit van de groeistrategie van de netwerkspecialist. Ook voor Avaya vormt het afstoten onderdeel van een financieel herstructureringsproces dat door de Chapter 11-status is ingezet.

Binnen de transactie neemt Extreme de klanten, het personeel en verschillende technologieonderdelen van Avaya over. De overname versterkt de positie van Extreme als leider in onder meer de onderwijs-, gezondheidszorg- en overheidsbranches, vooral door vanwege de toevoeging van de door Avaya ontwikkelde Fabric-technologie voor zeer veilige en eenvoudige toegang, beheer en controle. Daarnaast breidt de overname het switching-portfolio van Extreme verder uit met onder meer een nieuwe collectie modulaire switches, softwaretools en Internet of Things-technologie.  “Het is een spannende dag voor Extreme en een strategische mijlpaal voor ons bedrijf. Nu zijn we in staat om de end-to-end netwerkoplossingen en -diensten te bieden, die onze doelgroepen nodig hebben om hun bedrijf draaiende te houden”, zegt President en CEO Ed Meyercord van Extreme Networks. “Naast de toevoeging van netwerkonderdelen die onze mogelijkheden aanvullen en versterken, beschikken we dankzij deze overname over nog meer getalenteerde en ervaren medewerkers, partners en netwerkklanten.”

Invloed bedrijfsresultaat

De netwerkspecialist verwacht dat de transactie een positief effect heeft op de cashflow en inkomsten van het boekjaar 2018, dat op 1 juli van start ging. Het bedrijf verwacht daarnaast jaarlijks meer dan 200 miljoen dollar aan inkomsten te genereren uit de overgenomen netwerkonderdelen van Avaya.

Meer info: Extreme Networks