AFIBER treedt toe tot Fiber Carrier Association

De Fiber Carrier Association (FCA), branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, heeft bekend gemaakt dat AFIBER zich heeft aangesloten als deelnemer. AFIBER heeft sinds 2015 de nieuwste technieken voor zijn netwerk toegepast en wil de opgedane kennis daarover graag delen binnen het bredere netwerk van de FCA.

AFIBER heeft het eigen netwerk voorzien van apparatuur waarmee SDN in combinatie met actieve DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) toegepast kan worden. Dit maakt het eenvoudiger voor eindgebruikers om zelf instellingen en lichtpaden over het netwerk te maken en het beheer van optische verbindingen te verbeteren. Waar de eindgebruiker traditioneel gezien vaak lang moet wachten voor configuraties en veranderingen in het netwerk, kan AFIBER dankzij een hoge mate van automatisering en innovatieve technieken snel leveren. Het netwerk is daarmee gereed voor de connectiviteitsbehoeften van de toekomst.

Remco Kaphorst, technisch directeur en medeoprichter AFIBER: “Naast innovaties in ondergrondse glasvezelinfrastructuur, optical distribution frames en DWDM-technieken streven we voortdurend naar digitaliseren en het automatiseren van infrastructuur en reduceren van handmatige en foutgevoelige processen. Aansturing van optische netwerken door middel van open standaarden zullen een steeds grotere rol spelen bij carriers. Hiermee worden klantervaringen geoptimaliseerd en processen versneld. We delen onze kennis en cases graag met de community. Daarnaast versterken we FCA graag bij het behartigen van de belangen van de branche op het gebied van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en andere branche specifieke thema’s.”

De FCA heeft op dit moment, naast AFIBER, als deelnemers Relined, Breedband Tilburg, Rekam, Breedband Regio Eindhoven, Community Network, Vitrumnet, Trent Glasvezel, Fore Freedom, NDIX, Glazenmaas en Stadring Leeuwarden. De brancheorganisatie staat open voor alle onafhankelijke carriers in Nederland. De FCA verwacht dit jaar nog enkele nieuwe deelnemers en partners te mogen verwelkomen.

Meer informatie: www.fibercarriers.nl