15-jarig jubileum van Relined Fiber Network

Woensdag 19 september werd in De Fabrique te Utrecht uitgebreid stilgestaan bij het 15-jarig jubileum van Relined Fiber Network. De leverancier van dark fiber trakteerde de zakenrelaties op live muziek, eten en drinken.

Het informele deel waar tientallen zakenrelaties op waren afgekomen werd voorafgegaan door een korte toespraak door de algemeen directeur Jan Willem Tom. Vanaf een hogere etage sprak hij de groep toe. Hij stond kort stil bij de geschiedenis van het bedrijf zonder teveel details te benoemen. Dat het bedrijf de afgelopen vijf jaar het aantal klanten en de omzet heeft weten te verdubbelen werd ook genoemd, maar dat was niet de boodschap die de meeste indruk maakte op de zaal.

Wat wel door iedereen werd geregistreerd was de grote kaart die naast Tom was opgehangen. Daarop was het Relined-netwerk geprojecteerd en dat is de laatste tijd enorm uitgebreid. Tom kon op deze dag namelijk officieel bekendmaken dat het nu ook landelijk dekkende glasvezelconnectiviteit in Duitsland kan aanbieden. Dat netwerk bestaat deels uit eigen capaciteit. Elders wordt net als in Nederland samengewerkt met regionale en lokale aanbieders.

De boodschap van Tom was daarmee meer dan feestelijk en een applaus waard. De jubilaris voegt 14.500 kilometer glasvezel toe aan het bestaande netwerk en komt daarmee op 28.000 kilometer in totaal. De twee belangrijkste datacenterhotspots van het Europese vasteland, Amsterdam en Frankfurt, waren al door eigen metronetwerken ontsloten. Nu  zijn ze ook vanuit heel Nederland en Duitsland via eigen dark fiber te bereiken. Relined is 15 jaar jong en hard op weg een speler op de Europese markt voor connectiviteit te worden waar niemand om heen kan. Dat is een opmerkelijk prestatie voor Tom en het bescheiden team van Relined dat vanuit Vianen opereert.