HPE introduceert nieuwe High Performance Computing-oplossingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) komt met een nieuwe reeks systemen, software en services voor High Performance Computing (HPC) en Artificial Intelligence (AI). De nieuwe HPE Apollo 6000 Gen10-, HPE SGI 8600- en HPE Apollo 10-systemen zijn geoptimaliseerd om sneller en efficiënter inzichten te delen.

Bovendien zijn de systemen beter bestand tegen cyberaanvallen en is meer financiële controle mogelijk. Met deze aankondiging wil HPE innovatie in wetenschap, engineering en business versnellen.

Door de explosieve groei in data, gekoppeld aan de steeds complexere HPC- en AI-algoritmen, is er meer vraag naar schaalbare processing performances. Hiervoor zijn systemen vereist om de performances, agility, security en flexibiliteit te verhogen. Daarnaast moet er bespaard worden op energieverbruik, opslagruimte en benodigde expertise voor toekomstige investeringsplannen op gebied van technologie.

Het HPE SGI 8600 System is het eerste systeem dat HPE in samenwerking met SGI heeft ontwikkeld sinds de overname. Het is een watergekoeld petascale systeem, gebouwd op de SGI ICE XA architectuur. Het systeem is geschikt voor complexe uitdagingen op gebied van wetenschap, engineering en nationale security. De HPE SGI 8600 levert:
– De snelste parallelle processing performance van de industrie1
– Schaling naar meer dan 10.000 nodes zonder additionele schakelaars, door gebruik te maken van geïntegreerde schakelaars en hypercube technologie2
– Meer keuze en flexibiliteit op basis van industrie standaarden

HPE Apollo 6000

 

HPE Apollo 6000 Gen10 System is lid van de nieuwe generatie van het commerciële luchtgekoelde HPC-platform van HPE is opnieuw ontworpen voor de levering van meer dan 300 teraflops per rack, meer efficiëntie in rack-scale en uitzonderlijke performances. De HPE Apollo 6000 Gen10 is ook het best beveiligde HPC-systeem ter wereld3 dankzij de unieke ‘silicium root of trust’ technologie. De belangrijkste nieuwe mogelijkheden van dit systeem zijn:
– Toonaangevende betrouwbaarheid, toegankelijkheid, service- en beheermogelijkheden
– Verbeterde efficiëntie in applicatielicenties
– Verminderde latentie en hogere IOP-prestaties
– Minder stroomverbruik en benodigdheden voor koeling

HPE Apollo 10 Series biedt nieuwe kosteneffectieve platforms, geoptimaliseerd voor entry level Deep Learning en AI-applicaties die eenvoudig te managen en te implementeren zijn. Het HPE Apollo sx40-systeem is een 1U dual socket Intel Xeon Gen10 server met ondersteuning voor maximaal 4 NVIDIA Tesla SXM2 GPU’s met NVLink. Het HPE Apollo pc40-systeem is een 1U dual-socket Intel Xeon Gen10-server met ondersteuning voor maximaal 4 PCIe GPU-kaarten.

De HPC-systemen van HPE worden versterkt door een nieuwe compute-ervaring, ontworpen voor de enorme databehoeften van HPC- en AI-klanten. De belangrijkste elementen zijn:
– Verbeterde firmware security – HPE biedt de eerste industrie standaard servers waarbij firmware in het silicium is verankerd. Volgens de Commercial National Security Algorithms is dit het hoogste beveiligingsniveau voor de bescherming van vertrouwelijke informatie.
– Meer agility met software-defined HPC-mogelijkheden. De nieuwe HPE Performance Software Suite voor HPC bestaat uit de volgende elementen:
o HPE Performance Software – Core Stack 2.2 is een voorgebouwde HPC-oplossing die open source, derde partijen en HPE-componenten combineert in één geïntegreerde distributie.
o HPE Insight Cluster Management Utility 8.2 en de nieuwe HPE SGI Management Suite 3.5 zijn uitgebreide systeemmanagementoplossingen die zorgen voor betere provisioning, systeembeheer en monitoring om operations te vereenvoudigen.
o HPE Performance Software – Message Passing Interface zijn libraries en optimalisatietools die de prestaties van HPC-applicaties verbeteren.
– Gevalideerde, geoptimaliseerde en geïntegreerde softwareoplossingen van derden voor workload-management en software ontwikkeling ter versterking van flexibiliteit en productiviteit.
– Nieuwe en verbeterde services voor HPC en AI – HPE Pointnext introduceert adviserende, professionele en operationele services die de time-to-value voor HPC en AI verkort. HPE Flexible Capacity breidt zich uit voor klanten van HPC en AI om aan onvoorziene eisen te voldoen, gebruiksniveaus te verhogen en totale eigendomskosten te verminderen.

HPE blijft ook bovenaan meedraaien in de recent gepubliceerde Top500 en Green500 supercomputerranglijsten met een significant groter aantal systemen dan de concurrentie. Het HPE SGI 8600-systeem in het Tsubame 3.0 cluster, geïmplementeerd op het Tokyo Institute of Technology, staat bovenaan in de Green500.

HPE Apollo 6000 Gen10, HPE Apollo sx40, HPE Apollo pc40 en HPE SGI 8600-systemen zijn nu wereldwijd beschikbaar via HPE en HPE partners. HPE Pointnext services voor deze HPC- en AI-oplossingen komen later dit jaar beschikbaar.

Meer informatie: www.hpe.com