Fujitsu lanceert dual- en quad-socket PRIMERGY en octo-socket PRIMEQUEST servers

Fujitsu heeft de dual- en quad-socket PRIMERGY-servers en octo-socket PRIMEQUEST business critical serversystemen gelanceerd. De servers zijn speciaal ontworpen voor samenwerking met de Intel Xeon Scalable processors. De nieuwe servers werken met geavanceerde analysetechnologie en AI, waardoor ze een goede fundering vormen voor veilige, flexibele en multi-cloud datacenters.

De lijst van servers wordt aangevuld met de multi-node Fujitsu Server PRIMERGY CX400 M4 die de dichtheid en de efficiëntie van blade-achtige servers combineert met de eenvoud en de rendabiliteit van op racks gebaseerde systemen. Hiermee vormt het een flexibel en toekomstgericht platform voor geïntegreerde systemen en door software gedefinieerde technologieën. Het nieuwe model vormt de oplossing voor serverinfrastructuren met een geoptimaliseerde dichtheid in virtuele omgevingen, voor zware computertoepassingen, de cloud, hyper-geconvergeerde netwerken en opslagomgevingen.

De nieuwe generatie Fujitsu Server PRIMERGY en PRIMEQUEST Business-modelserversystemen werken met de nieuwe Intel Xeon Scalable processors. De nieuwe modellen betekenen een flinke stap vooruit op het gebied van I/O, geheugen, opslag- en netwerktechnologieën. De servers zijn geschikt voor verschillende zaken, waaronder business critical digitale bedrijfsprocessen en databases, hypergeconvergeerde systemen, cloud- en virtuele omgevingen en datarijke toepassingen zoals real-time-analyse van big data, VR en AI.

“Digitale technologie speelt tegenwoordig een centrale rol bij de meeste bedrijven, aangezien organisaties een afzonderlijk aangepaste set verbonden technologieën zoals de cloud, mobiele toepassingen, het Internet of Things en data-analyses optimaal benutten. Deze ontwikkeling stelt nieuwe eisen aan servers, die weer een enorme impact hebben op de werking van de bestaande datacenterinfrastructuren. Nu bedrijven meer gegevens moeten verzamelen, verwerken en opslaan, moeten ze ook sneller en flexibeler handelen. Servers maken een onmisbaar deel uit van deze digitale transformatie. Dat is de reden waarom we onze nieuwe PRIMERGY- en PRIMEQUEST-systemen hebben ontwikkeld. Voortaan beschikken we over een totaalaanbod van krachtige serversystemen voor alle mogelijke gebruiksscenario’s, bedrijfsgrootten en werklasten”, aldus Olivier Delachapelle, Head of Enterprise Business in het Category Management Data Center bij Fujitsu EMEIA.

Jennifer Huffstetler, Senior Director van Data Center Product Management bij Intel, voegt daar aan toe: “De combinatie van Intel en Fujitsu-technologie levert boeiende datacenterproducten op waarmee onze gemeenschappelijke klanten hun digitale transformatie met succes kunnen aangaan. De Intel Xeon Scalable processors scoren nog beter op het gebied van prestaties, schaalbaarheid, flexibiliteit en beveiliging, waardoor de digitale transformatie nog sneller kan verlopen.”

De nieuwkomers onderscheiden zich onder meer door de volgende technische features: grotere DDR4-geheugenmodules en tot 6 TB capaciteit in de quad-socket PRIMERGY server, flexibele configuratieopties ter ondersteuning van ‘mix-and-match’ van opslagdrive-bays met een enorme capaciteit en de meest geavanceerde grafische verwerkingseenehden (GPU’s), die de lastigste computerbewerkingen en hyperscale-uitdagingen en taken voor bedrijfsdatacenters nog sneller tot een goed einde brengen. Voor de verbindingen wordt gebruikgemaakt van onboard LAN for Ethernet en DynamicLoM voor uitgebreide eisen. Dankzij de PRIMEQUEST-server beschikt SAP HANA nu over 12 TB in de database in het geheugen.

Dankzij de ingebedde managementfeatures kunnen IT-afdelingen de servers op afstand installeren, monitoren en ondersteunen. De nieuwe Fujitsu ServerView Infrastructure Software Manager (ISM)3 zorgt voor een geconsolideerde, efficiëntere manier van werken en management van de geconvergeerde infrastructuren en facilityaparatuur in de datacenters en serverlokalen.

Meer informatie: www.fujitsu.com