Cisco lanceert vijfde generatie Unified Computing System: UCS M5

Cisco heeft een nieuwe generatie servers en software gelanceerd: de Cisco Unified Computing System M5 generatie die voortbouwt op de visie van het bedrijf om toekomstgerichte strategische IT-architecturen te bouwen op basis van maximale eenvoud en compromisloze applicatieprestaties.

Cisco benadert computing op een unieke wijze en bouwt voort op de architectonische fundamenten, partnerships en snelle adoptie van Cisco UCS dat een effectiever operationeel model voor het datacenter vormt. Cisco UCS klanten hebben waarde ontleend aan dit allesomvattende systeemontwerp: zo worden de administratie- en managementkosten met maximaal 63 procent verlaagd en wordt de beschikbaarstelling van nieuwe applicaties met tot 83 procent versneld.

servers
De nieuwe generatie Cisco UCS M5 servers

Gebouwd op de nieuwe Intel Xeon Scalable processors kunnen de UCS M5 servers meer workloads verwerken, met bijna de dubbele geheugencapaciteit ten opzichte van vorige generaties. Door Cisco zelf uitgevoerde tests komen tot de conclusie dat nieuwe generatie UCS M5 tot wel 86 procent hogere prestaties levert, en maakt ze daardoor bij uitstek geschikt voor data-intensieve workloads zoals real-time analytics en in-memory computing. Cisco biedt nu de hoogste GPU-dichtheid op blade-servers.

De M5 generatie servers bestaat uit de Cisco UCS B200 M5 Blade Server, de Cisco UCS B480 M5 Blade Server, Cisco UCS C220 M5 Rack Server, de Cisco UCS C240 M5 Rack Server en de Cisco UCS C480 M5 Rack Server.

Meer informatie: www.cisco.com