Omzet Equinix groeit in eerste kwartaal 2017

De omzet van Equinix is in het eerste kwartaal met 12 procent toegenomen, vooral in de EMEA-regio. Dit maakte de aanbieder van interconnectiviteits- en datacenterdiensten onlangs bekend.

Uit de kwartaalcijfers over Q1 2017 van de datacenterspecialist blijkt dat de kwartaalomzet van het bedrijf met 12 procent groeide tot een bedrag van 871 miljoen euro. Vooral de omzet in de EMEA-regio, waaronder de Benelux valt, droeg in hoge mate bij aan deze groei. “Binnen Equinix zien we een solide omzetgroei, waarbij EMEA het afgelopen kwartaal voor een recordomzet heeft gezorgd”, zegt directeur Benelux Michiel Eielts van Equinix. “Deze omzet is voornamelijk toe te kennen aan de Britse en Nederlandse markten.” Inmiddels is de EMEA-regiogoed voor zo’n 33 procent van de wereldwijde omzet van de leverancier van interconnectiviteits- en datacenterdiensten.

Meer investeringen

Om deze groei te behouden blijft Equinix investeren in de aanwezigheid van zowel Infrastructure-as-a-Service en Software-as-a-Service providers, om het bedrijven zo eenvoudig mogelijk te maken om clouddiensten te vinden en te gebruiken. In totaal zal in dit jaar ongeveer 164 miljoen euro worden geïnvesteerd in nieuwe of uitbreidingen van datacenters in Amsterdam, Chicago, Dubai, Rio de Janeiro en Toronto. Voor de bouw van een nieuw datacenter in Amsterdam, AM4, is 96 miljoen euro geïnvesteerd. Het datacenter moet na de zomer klaar voor gebruik zijn.

Meer info: Equinix