Schneider Electric lanceert Micro Data Center Xpress-serie

Schneider Electric, specialist op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, introduceert de Micro Data Center (DC) Xpress-serie van connected apparaten. Deze oplossing maakt het gemakkelijker, sneller en kostenefficiënter om micro-datacenters te bouwen en te implementeren aan de edge van het netwerk.

De IT-apparatuur is zo ontworpen dat het voor verzending geïnstalleerd kan worden door de klant, partner of system integrator. De Micro DC beschikt over de complete fysieke infrastructuur van een datacenter en beheersoftware in een zelfstandige en veilige behuizing.

“In onze digitaal verbonden wereld hebben bedrijven en consumenten een lage tolerantie voor onderbrekingen in de dienstverlening. Edge computing lost real-time dataoverdrachtproblemen op door applicaties die veel bandbreedte vragen of gevoelig zijn voor vertraging dichterbij de gebruikers of databronnen te brengen. Zo wordt een betrouwbare verbinding gewaarborgd,” aldus Chris Hanley, senior vice president, Data Center Systems bij Schneider Electric. “Met de huidige marktontwikkelingen, vooral rond IoT, is ons doel om vereenvoudigde, kosteneffectieve oplossingen te leveren die edge-technologieën mogelijk maken.”

Micro DC Xpress is ideaal voor edge- en IoT-toepassingen, waarbij de snelheid van implementatie, betrouwbaarheid en beveiliging essentieel zijn. De Micro DC Xpress is gecertificeerd door toonaangevende IT-leveranciers. Dit stelt de klant, partner of system integrator in staat hun oplossing volledig in-house te bouwen en testen voor verzending, waardoor implementatietijd en risico’s worden verminderd.

Micro DC Xpress is verkrijgbaar in 24U, 42U en aanpasbare configuraties en is geprefabriceerd en getest in Schneider Electric fabrieken ter waarborging van de betrouwbaarheid. Het volledige plug-and-play systeem kan binnen slechts 2-3 weken geleverd worden, waardoor complexiteit en kosten van traditionele implementaties aanzienlijk verminderen.

Micro DC Xpress maakt gebruik van Schneider Electric’s Data Center Infrastructure Management (DCIM) software suite; StruxureWare for Data Centers. Het is gebouwd op het onlangs gelanceerde open IoT-platform EcoStruxure. Het systeem kan geïntegreerd worden in een al bestaand IT-monitoringsysteem van een klant of in een remote monitoring management systeem van een managed service provider en op afstand beheerd worden via de cloud voor maximale uptime en connectiviteit. De oplossing bevat ook fysieke beveiligingsmogelijkheden, inclusief sleutelkaartfunctionaliteit, om onbevoegde toegang te voorkomen en de beveilging te waarborgen.

Meer informatie: www.schneider-electric.com