Schneider Electric introduceert open IoT-architectuur voor datacenters: EcoStruxure IT

Schneider Electric, wereldwijd specialist op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, introduceert EcoStruxure IT, de eerste ‘Datacenter Management as a Service’-architectuur.

EcoStruxure IT revolutioneert Datacenter Infrastructure Management (DCIM) met een open architectuur op basis van IoT, die speciaal is ontworpen voor hybride IT- en datacenter-omgevingen. De architectuur is compatibel met uiteenlopende oplossingen en applicaties en verbindt deze met elkaar. Hierdoor ontstaat een slim ecosysteem dat innovatieve toepassingen voor efficiënter onderhoud, beheer en management faciliteert. Gebruikers krijgen real-time inzicht in kwetsbaarheden die de veiligheid en de functionaliteit van een IT-omgeving kunnen beïnvloeden. Ook ontvangen zij aanbevelingen om de prestaties van de infrastructuur te optimaliseren en risico’s te beperken.

De belangrijkste voordelen zijn:
– Volledige zichtbaarheid over het hybride ecosysteem, ook vanaf een smartphone.
– Apparaat-informatie, slimme alarmen en monitoring via een open systeem dat gegevens van alle apparaten verzamelt, ongeacht de fabrikant.
– Proactief reageren op mogelijke risico’s door gebruik te maken van wereldwijde benchmarks en analyses uit de EcoStruxure-database.
– Eenvoudige implementatie bij elk bedrijf, ongeacht de omvang, via een handig abonnementsmodel.
– 24/7 op afstand monitoren met het Schneider Electric Service Bureau. In geval van een incident helpt het servicebureau problemen op te lossen en vermindert het uiteindelijk de gemiddelde reparatietijd.

“De groeiende complexiteit en diversiteit van gevoelige datacenter-omgevingen hebben in combinatie met kleinere budgetten en minder personeel geleid tot een management-uitdaging voor professionals in datacenters. De eerste stap bij het overwinnen van deze uitdaging is een cloud-first managementstrategie. EcoStruxure IT biedt wereldwijde toegang en inzichten in datacenter-omgevingen, op elk moment via elk apparaat,” aldus Dave Johnson, Executive Vice President, IT-afdeling, Schneider Electric. “Door onze klanten deze zichtbaarheid en toegankelijkheid te bieden, kunnen ze hun gehele IT-ecosysteem benchmarken, trendanalyses inzien en intelligent onderhoud uitvoeren en tegelijkertijd risico’s verminderen en efficiëntie verbeteren.”

“DCIM is een belangrijk onderdeel van op software-gebaseerde infrastructuur,” zegt Jennifer Cooke, onderzoeksdirecteur, IDC. “Met een op cloud gebaseerde innovatie zoals EcoStruxure IT, ervaren klanten een eenvoudiger en meer gestroomlijnde implementatie en verhoogde zichtbaarheid van assets binnen en buiten het bedrijf. Daarnaast kunnen gebruikers gedistribueerde omgevingen beter op afstand beheren.”

EcoStruxure IT is de meest recente toevoeging aan Schneider Electric’s EcoStruxure, de open IoT-architectuur die technische installaties verbindt in de industrie, gebouwen, datacenters en infrastructuur. EcoStruxure helpt Schneider Electric klanten wereldwijd met hun digitale transformatie, waardoor ze concurrerend zijn in de huidige digitale economie.

Als onderdeel van EcoStruxure IT blijft Schneider Electric StruxureWare, een op locatie draaiende monitoring en operations management oplossing, voor datacenters aanbieden. Deze is geschikt voor datacenter en IT-implementaties van alle grootte en omvang. Schneider Electric biedt een vereenvoudigd proces en tool voor StruxureWare-klanten die geïnteresseerd zijn in migratie naar de nieuwe EcoStruxure IT-architectuur.

Meer informatie: www.schneider-electric.com