DSD Europe en Kaspersky Lab lanceren B2B platform op HostingCon Europe

Op de lijst van standhouders voor HostingCon Europe staat DSD Europe – Kaspersky Lab, dat lijkt op een gecombineerde stand. Om te achterhalen of dat klopte namen we contact met Thijs van de Moosdijk, directeur Marketing bij DSD Europe en Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux.

Twee bedrijven op een stand, waarom?
Van de Moosdijk: “DSD Europe is een distributie platform voor o.a. Kaspersky Lab, producent van security oplossingen. DSD is sinds 2010 distributeur van Kaspersky-oplossingen. Wij staan als combinatie met een stand op HostingCon Europe.”

Kaspersky lab kent bijna iedereen, maar DSD Europe?
“DSD Europe kent men wel, maar in een ander marktsegment. Wij zijn sinds 2010 een distributeur voor de MKB en consumenten oplossingen van Kaspersky Lab. We hebben een web-based platform ontwikkeld om de software van verschillende aanbieders aan te bieden met alle voordelen van digitaal. Vorig jaar kwam Kaspersky Lab met de vraag of we ook niet een endpoint oplossing op een maandelijkse basis konden aanbieden”, aldus van de Moosdijk. “Die vraag moet je zien in de context van clouddiensten. Aanbieders en afnemers van clouddiensten zijn gewend aan billing op maandbasis voor een endpoint oplossing. ‘Wij hebben dus direct Kaspersky Endpoint Security geïntegreerd in ons platform”.

Van Lom voegt toe: ”DSD Europe is de eerste partij ter wereld die onze endpoint-oplossingen heeft geïntegreerd en daarmee een oplossing heeft voor alle ISP’s, MSP’s en/of b2b resellers die zijn ingericht op een maandelijks model.”

En deze oplossing lanceren jullie op HostingCon Europe?
Van de Moosdijk: “Dat klopt. De afgelopen periode hebben we met een selectie van partners de oplossing uitgebreid getest. Alles is naar wens verlopen dus we gaan nu meer resellers aansluiten.“

Van Lom: “We hebben HostingCon gekozen als het moment waarop we echt live gaan met onze B2B diensten op het platform van DSD. We gaan in Amsterdam een hoop interessante partijen tegenkomen, want service/hosting providers groot en klein zijn voor ons mogelijke partners.“

Verwachten jullie op HostingCon nieuwe partners op te tekenen?
Van Lom: “je staat niet op dit soort events om te verkopen. Het zou leuk zijn een deal te sluiten, maar voor ons is het vooral horen wat er leeft en speelt. We demonstreren uiteraard wat de meerwaarde is van onze producten voor de zakelijke afnemers, of dat nu ISP’s, MSP’s of datacenters zijn”.

Van de Moosdijk: “Het is voor ons de eerste keer dat we op HostingCon aanwezig zijn. Wij laten zien hoe makkelijk ons platform werkt. Dat het een kwestie van een paar klikken is om de Kaspersky-oplossingen af te nemen en mutaties door te voeren en wat Martijn zegt: veel gesprekken met de bezoekers die onze nieuwe relaties kunnen worden. Ik kijk er echt naar uit.”

Bezoek stand  524/526  voor meer informatie.