Datacenter: herinvesteren of uitfaseren?

Voor veel IT-partners en serviceproviders is het inrichten van een datacenter kostbaar geworden en maken security- en compliancy-vereisten het complex om deze nog zelf te beheren. Maar waar ga je je klanten dan onderbrengen? In de wereldwijde public cloud of in een private cloud? Willen of mogen mijn klanten naar de public cloud of moet ik beide aanbieden? We spraken hierover met Alex Scheepers (Product Manager) en Robbie Huijsmans (Business Consultant) bij Copaco.

Multicloud datacenter strategie
De markt vraagt steeds vaker om hybride- en multicloudoplossingen. Voor een IT-partner is het lastig om voor zijn klanten de grote investeringen op te brengen die gepaard gaan met het inrichten en in stand houden van een datacenter.

“Wij helpen onze partners door Copaco VMware Private Cloud-diensten te leveren in een multidatacenter-configuratie. Deze zijn gemakkelijk met een on premise-configuratie te integreren, waardoor een hybride cloudomgeving ontstaat.” vertelt Alex Scheepers. “Zo kunnen we makkelijk en tegen zeer lage kosten uitwijklocaties inrichten. Ook combineren onze partners omgevingen steeds vaker met diensten uit public clouds van Microsoft Azure en IBM Cloud in een multicloud-configuratie. Alle clouddiensten zijn middels één platform te activeren, beheren en factureren voor uw eindklanten met één 2tCloud-team als aanspreekpunt voor commerciële en technische ondersteuning.”

Private Copaco VMware Cloud
Met Copaco VMware Cloud, gehost vanuit gecertificeerde datacenters in Nederland en België, biedt Copaco zijn partners een geavanceerd platform wat zich kenmerkt door self-service en flexibiliteit. Dit betekent dat partners gemakkelijk hun dienstenportfolio uit kunnen breiden of vernieuwen.

“Door gebruik te maken van de Copaco VMware Cloud vervallen de hoge investeringen en kosten voor beheer van eigen datacenters,” zegt Robbie Huijsmans. “Met de vCloud Director webportal krijg je de beschikking over een compleet virtueel datacenter met een hoge mate van controle en flexibiliteit over de servers, de storage en het netwerk.”

Voor bedrijven die zich zorgen maken over privacy en compliance-vereisten is de Copaco VMware Cloud ideaal. “Het is een private clouddienst, waarbij de omgeving eigendom van Copaco is.” legt Scheepers uit. “Copaco is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van het platform zodat partners 24/7 de IT-omgevingen kunnen inrichten en beheren voor eindklanten. Daarbij verzorgen we vanuit Eindhoven in-house de Nederlandstalige support.”

Public Microsoft Azure & IBM Cloud
Naast private clouddiensten kunnen partners bij Copaco ook public clouddiensten afnemen. Huijsmans: “We positioneren Microsoft Azure en IBM Cloud services in ons portfolio zodat er in ieder traject gekozen kan worden voor de beste combinaties van oplossingen voor de eindgebruiker. Hiervoor organiseren we ook trainingen en andere kennissessies.”

Scheepers legt uit: “Ieder project begint met het maken van de juiste keuzes. Wat is de beste oplossing voor de eindgebruiker en welke diensten worden ingezet om doelstellingen te realiseren? Onze partners kunnen hierover altijd sparren met onze salesmedewerkers en pre-sales consultants. Daarnaast ondersteunen we onze partners met uitgebreide mogelijkheden om omgevingen te testen, en met technische consultants voor ontwerp, deployment en migratie.”

Cloud Value Academy
Naast verschillende technische integraties om een homegeen portfolio te creëren heeft Copaco ook geïnvesteerd in diepgaande kennis van het portfolio en de toepassingsmogelijkheden.

“Wij vinden het belangrijk dat onze partners deze kennis gebruiken en ook zelf adopteren,” zegt Huijsmans. “Het vergroot de kans op succesvolle projecten aanzienlijk. Hiertoe bieden we toegang tot de Copaco Cloud Value Academy voor online learnings per thema, technische en commerciële hands-on trainingen en begeleiden we partners met het vergroten en toepassen van kennis.”

2tCloud-platform
Copaco VMware Cloud en de public clouds zijn 24/7 beschikbaar via het 2tCloud-platform. Via 2tCloud biedt Copaco toegang tot een breed portfolio aan clouddiensten. Scheepers: “Het voordeel van dit brede portfolio is dat we de nodige kennis hebben vergaard van verschillende cloudplatforms. Hierdoor kunnen we partners ondersteunen bij het inrichten van hybride of multicloud-omgevingen en krijgen ze toegang tot het cloudplatform naar keuze. Bovendien zijn al deze oplossingen via het 2tCloud-platform te activeren, met alle clouddiensten op één factuur.”

Voor meer informatie: bel +31 (0)40 2 306 340 of mail naar 2tcloud@copaco.com. Of kijk op copaco.com/2tcloud.