Interxion investeert in capaciteitsuitbreiding in zeven landen, waaronder Nederland

Interxion Holding, een grote Europese aanbieder van carrier en cloud-neutrale colocatie datacenterdiensten, heeft nieuwe uitbreidingsprojecten aangekondigd in zeven Europese steden. Als gevolg van de toenemende vraag zal Interxion van start gaan met de bouw van een derde datacenter in Madrid, voegt het een tweede datacenter toe in Brussel en breidt het bestaande datacenters in Amsterdam, Parijs, Kopenhagen, Stockholm en Wenen verder uit.

Daarnaast heeft Interxion zijn grondbezit in de regio Amsterdam verder uitgebreid. Het bedrijf zal de uitbreidingsprojecten financieren door een combinatie van bestaande en intern gegenereerde liquide middelen samen met gecommitteerde kredietfaciliteiten.

“De investeringen worden gedaan vanwege de aanhoudende vraag naar colocatiediensten. Het toegenomen tempo van cloud-adoptie in combinatie met een verbeterde economie in Europa zorgt ervoor dat de vraag naar deze diensten sterk toeneemt bij verschillende geïnteresseerde partijen,” aldus David Ruberg, Chief Executive Officer van Interxion. “Met onze investeringen willen we voldoen aan de behoeften van onze groeiende klantenbase. Dat doen we door ongeveer 15.500 vierkante meter uitgeruste datacenterruimte toe te voegen. In combinatie met eerder aangekondigde uitbreidingsprojecten heeft Interxion nu meer dan 33.000 vierkante meter aan actieve uitbreidingsprojecten in 11 landen. Dat zorgt ervoor dat de totale uitgeruste ruimte met meer dan 25 procent zal toenemen ten opzichte van het einde van Q3 2017”.

In Amsterdam zal Interxion de resterende vier bouwfasen van AMS8 afronden. Dat brengt de totale oppervlakte van AMS8 op ongeveer 5.300 m vierkante meter aan uitgeruste ruimte en 10 megawatt (MW) aan beschikbaar vermogen wanneer het datacenter volledig is voltooid. De eerste twee fasen zullen volgens planning in Q4 2018 worden opgeleverd, de laatste twee fasen in Q1 2019. De investeringsuitgaven van de resterende fasen van AMS8 zullen naar verwachting circa 63 miljoen euro bedragen. Daarnaast heeft Interxion een terrein van ongeveer 22.000 vierkante meter grond, aangrenzend aan het AMS8 datacenter verworven, samen met de bijbehorende aansluiting op het electra netwerk.

Meer informatie: www.interxion.nl