EvoSwitch lanceert whitepaper: Succesvol implementeren van hybride cloud

EvoSwitch, een Nederlandse datacenter aanbieder van colocatie datacenters in Europa en de Verenigde Staten, met EvoSwitch OpenCloud als eigen cloud interconnectie platform, heeft een nieuwe whitepaper gelanceerd met als titel: ‘How to Build a Better Cloud – Implementation.’

Deze biedt IT directeuren, CIO’s en CTO’s houvast bij het implementeren van hybride cloud – waaronder cloud partner selectie, compliance, cloud security, cloud beschikbaarheid & performance, en hybride cloud SLA’s.

Nadat EvoSwitch vorige maand al een paper publiceerde over de ‘planning’ fase van een hybride cloud strategie, heeft de colocatie provider nu een whitepaper uitgebracht waarin de belangrijkste afwegingen worden gedeeld voor de ‘implementatie’ fase en het omzetten van plannen in een praktijkgerichte aanpak van hybride cloud. De paper met als titel ‘How to Build a Better Cloud – Implementation’ biedt richtlijnen voor een succesvolle hybride cloud implementatie.

De whitepaper bevat informatie over onder andere security maatregelen en Service Level Agreements (SLA’s). Daarnaast zijn ook top-10 lijsten opgenomen met tips voor het selecteren van de juiste hybride cloud partners (‘Top 10 questions to ask when selecting cloud partners’) en het implementeren van security beleid (‘Top 10 security questions to ask prospective cloud providers’).

EvoSwitch heeft ook de eigen klantervaringen met betrekking tot de EvoSwitch OpenCloud exchange meegenomen in het samenstellen van de whitepaper. Inmiddels maken 59 bedrijven gebruik van EvoSwitch OpenCloud en het ecosysteem van cloud interconnectie partners.

De nieuwe whitepaper ‘How to Build a Better Cloud – Implementation’ telt 30 pagina’s en is geschreven in het Engels. De whitepaper kan hier gratis worden gedownload.