CHIP: Fujitsu en NetApp introduceren NFLEX-oplossing

De NFLEX Converged Infrastructure oplossing, ontwikkeld door zowel Fujitsu als NetApp, is sinds enkele weken beschikbaar voor klanten in de EMEA-regio. Fujitsu en NetApp presenteerden de oplossing op woensdag 14 april tijdens een speciale Roadshow voor resellers in Maarssen.

NFLEX is ontworpen om de implementatie en bediening van virtuele applicatieomgevingen in datacenters te vergemakkelijken. De oplossing bestaat uit een simpele, klaar-om-tedraaien infrastructuuroplossing voor middelgrote en grote ondernemingen.

De nieuwe oplossing biedt modulaire scalability, geïntegreerd systeembeheer en single-call support van Fujitsu en NetApp. De volledig voorgeconfigureerde oplossing stelt bedrijven in staat hun implementatie- en operationele kosten fors te verlagen en maakt toekomstige groei mogelijk door naar wens rekenkracht en/of opslagcapacteit flexibel op te schalen. Wanneer er meer gevraagd wordt van de infrastructuur, kan het systeem dankzij voorgeconfigureerde en volledig aanpasbare uitbreidingspakketen gemakkelijk worden uitgebreid.

De kern van NFLEX bestaat uit de meeste recente Fujitsu PRIMERGY CX2560 M4 servers en NetApp’s hybride- en All Flash opslagsystemen. Deze single-rack reken- en opslagoplossing biedt verbeterde beschikbaarheid en prestatie van de geboden diensten met Single Vendor Support. Zowel on-premise, in de cloud als in hybride IT omgevingen verhoogt NFLEX de prestaties en productiviteit van datacenters door tegen lagere kosten hoogwaardige IT-diensten te leveren. Fujitsu en NetApp hebben NFLEX ontworpen met eenvoud voor bestelling, schaalbaarheid en management in hun achterhoofd en gebruikmakend van hun 20 jaar lange samenwerking.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 3-2018]

Lees het artikel hier in PDF