14e AMS-IX POP bij The Datacenter Group feestelijk geopend

De 14e Amsterdam Internet Exchange Point Of Presence is feestelijk geopend bij TDCG (The Datacenter Group) in Amsterdam. Zo kunnen bestaande en nieuwe klanten van het datacenter officieel gebruikmaken van het AMS-IX platform, een omgeving waar 800+ netwerken onderling internetverkeer uitwisselen.

Met de livegang van het platform is TDCG het 14e datacenter waar AMS-IX haar platform verder heeft uitgebreid. Uitzonderlijk is dat ook klanten van het Delftse datacenter gebruik kunnen maken van de AMS-IX POP, die zich in Amsterdam bevindt.

Van links naar rechts: Jesse Robbers – CCO AMS-IX , Job Witteman – CEO AMS-IX en Siemon van den Berg – CEO TDCG.

De oplevering werd gevierd met de directieleden van AMS-IX, waaronder CEO en grondlegger van het Amsterdamse internetknooppunt, Job Witteman en CCO Jesse Robbers. Robbers verheugt zich op een vruchtbare en nauwe samenwerking: “Voor AMS-IX klanten en leden biedt de 14e POP bij TDCG nog meer diversiteit op het gebied van datacenterruimte. Andersom biedt de AMS-IX POP, voor nieuwe en bestaande TDCG-klanten toegang tot ons platform met meer dan 800+ potentiële partijen om IP- en internetverkeer mee uit te wisselen. De commerciële wisselwerking tussen AMS-IX en TDCG is één van de vele voorbeelden waarop AMS-IX al ruim 20 jaar de digitale infrastructuur versterkt in Nederland en de rest van de wereld.”

CTO en mede-grondlegger van AMS-IX, Henk Steenman en Martijn Kandelaar, Datacenter Manager Amsterdam, hebben ervoor gezorgd dat alles in kannen en kruiken is verlopen. Steenman: “Wij zien wereldwijd op alle gebieden van internetverkeer een sterke groei de komende jaren. Omdat Nederland één van de grote interconnectiepunten voor veel internationale providers is, verwachten we ook bij AMS-IX een verdere groei van het verkeer te zien. Daarom blijven wij investeren en innoveren op technisch vlak. Door een grote concentratie van providers in Nederland – die aangesloten zijn op AMS-IX en de verwachte groei hierin – zien we ook kansen en mogelijkheden voor de digitale infrastructuur. De toevoeging van TDCG als 14e POP past in onze visie en we zijn zeer blij met de technische oplevering die voldoet aan onze hoge standaarden en voorwaarden.”

Naast de technische oplevering van AMS-IX is er ook een speciale website gelanceerd door The Datacenter Group: ams-ix.thedatacentergroup.eu. Via deze website kunnen klanten online ‘AMS-IX racks’ samenstellen, variërend van een kwart, half of een heel rack met bijbehorende connectiviteit, stroomvermogen, fiberpatches en PDU’s. Dit is volgens de CEO van TDCG, Siemon van den Berg, uniek in datacenterland: “We gaan mee met de tijd. Klanten willen tijd- en plaats onafhankelijk online diensten afnemen, zonder dat ze hiervoor op de locatie hoeven te komen. Tot dusver was het in Nederland nog niet mogelijk op deze manier AMS-IX racks samen te stellen. Door de internationale positionering en uitstekende peering-infrastructuur van AMS-IX kunnen wij ook buitenlandse organisaties met dit platform nog beter bedienen.”

Van den Berg benadrukt dat ook de klanten in het Delftse datacenter kunnen profiteren van de 800+ netwerken die bij AMS-IX samenkomen, bestaande uit onder andere: internet- en contentproviders, cloud- en hostingproviders en mobiele telefonie-aanbieders. “Tussen onze twee datacenters ligt een redundante glasvezelring. Dit stelt ons in staat om de AMS-IX diensten ook in Delft aan te bieden.”

Meer informatie: www.thedatacentergroup.nl