Column: Meten is (beter) weten – Pim Hilferink

Deze uitgave van ChannelConnect staat in het teken van nieuwe technologieën die aan de basis staan van talloze verbeteringen van bedrijfsprocessen, (medische) zorg, comfort in huis, publieke en private veiligheid, optimaal gebruik van energiebronnen en talloze andere ontwikkelingen die de duurzaamheid van onze maatschappij en de kwaliteit van leven verbeteren: AI, Big Data, BI en IoT.

 

 

Dankzij die technologieën is de ‘connected’ maatschappij inmiddels een gegeven; digitalisering brengt ons persoonlijke, zakelijke én sociale leven op een hoger plan. Informatie die met AI en BI uit Big Data kan worden afgeleid, vormt de basis voor de businessinnovaties die ervoor zorgen dat bedrijven zich flexibel aan de snel veranderende klanteisen kunnen aanpassen.

Hoe noodzakelijk het is om mee te gaan in de digitale transformatie is de afgelopen tijd duidelijk geworden. Grote, bekende en onverwoestbaar geachte merken worden rechts en links ingehaald door slimme startups die ‘NextGen’-technologie gebruiken om snel en doeltreffend in te spelen op de veranderende verwachtingspatronen van particuliere en zakelijke klanten. Daarbij horen ook openheid en transparantie en het zoeken naar partnerships met collega-bedrijven in de branche om de klantvraag optimaal te kunnen invullen.

De jongere generatie die ‘digitaal’ met de paplepel ingegoten heeft gekregen, krijgt steeds meer invloed op hoe onze toekomst eruit gaat zien. De CEBIT ‘nieuwe stijl’ die van 11 tot 15 juni in Hannover wordt gehouden belooft een ‘Festival van Digitale Innovatie’ te worden, een stevig contrast met de ‘computerbeurs’ waarmee het in het verleden allemaal is begonnen.

Voor de ICT-resellers en dienstverleners die met hun tijd meegaan, liggen er legio kansen om klanten te helpen met beleids- of procesondersteunende oplossingen, digitalisering van analoge processen, workflowmanagement, de praktische inzet van AI-oplossingen in de architectuur en de bouwwereld, het verbeteren van de concurrentiepositie en/of rendementsverbeteringen. Het lijstje van mogelijkheden is vrijwel onbeperkt. Dat illustreren we in dit nummer graag met een aantal praktische voorbeelden uit de wereld dichtbij huis. Onze toekomst is digitaal!

Reageren? pim@channelconnect.nl, @pimhilferink

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine ChannelConnect 4 2018]

Lees het artikel hier in PDF