Column: Microsoft Ignite 2017 – Franklyn Cecilia

Met meer dan 25.000 bezoekers over de hele wereld, honderden inspirerende sessies en tientallen leerzame trainingen was Microsoft Ignite 2017 een groot succes. Dit jaar vond Microsoft Ignite, een van de grootste IT-conferenties ter wereld, eind september plaats in Orlando, Florida. Als IT-specialist mag je dit evenement zeker niet missen. Ook dit jaar ben ik weer geïnspireerd geraakt. Tijdens Ignite 2017 zijn nieuwe technologieën, producten en diensten, zoals Teams, Modern Infrastructure, Modern Workplace en Artificial Intelligence onthuld waarmee elke organisatie zijn business kan laten groeien.

 

Microsoft trapte zijn jaarlijkse conferentie af met een keynote van CEO Satya Nadella. Hij sprak over hoe de softwaregigant de cloud, kunstmatige intelligentie en augmented reality gebruikt voor producten en diensten om je business te laten groeien. Daarna volgden honderden sessies verspreid over vijf inspirerende dagen. Ook waardevolle IT trainingen werden georganiseerd waar dieper werd ingegaan op de technische kant van producten en diensten van Microsoft, maar juist ook op de sales mogelijkheden.

Met behulp van de Ignite App kan iedereen eenvoudig zijn eigen programma samenstellen. Ook ik heb interessante sessies bijgewoond en gecertificeerde trainingen gevolgd. Tijdens workshops ben ik zelf aan de slag gegaan met de producten en diensten van Microsoft, zoals Microsoft Platform as a Service (IoT), Azure Stack en Teams. Met de breakout -sessies heb je de mogelijkheid om een deep dive te doen in de Microsoftproducten. Alhoewel Ignite een Microsoft-evenement is, kon je ook terecht bij de diverse partners. Je kreeg de kans om een businesscase te bespreken met je vendor. Vooral voor bedrijfseigenaren kan dit waardevol zijn, omdat zij nieuwe ideeën op kunnen doen over hoe zij hun eigen product kunnen vernieuwen. Ook dit jaar was Microsoft Ignite dus een groot succes met veel hoogtepunten. Van de keynote speech van Satya Nadella over de Modern Workplace tot de Hands-on Labs en CIE sessies. Maar ook de indrukwekkende Expo Hall, waar je de mogelijkheid kreeg om bekende gezichten van het bedrijf te zien en spreken. De nieuwe diensten van Microsoft Azure werden ook uitgebreid besproken en de deep dive van Azure Stack waarmee je werd klaargestoomd om aan de gang te gaan met het product. Ik kijk terug op een zeer succesvol evenement met als afsluiter een groot feest in de Universal Studios.

Microsoft Ignite is een evenement dat je outside the box laat denken. Misschien dat je een aantal knelpunten hebt binnen je bedrijf. Tijdens dit evenement kijk je echter op een andere manier naar deze knelpunten en transformeer je ze in oplossingen. Met een goed plan kun je, mits je de juiste sessies selecteert, je eigen innoverende oplossingen bedenken. Microsoft levert de kennis, tools en how to’s. Ignite is een echte aanrader voor iedereen. Of je nu een IT-manager, business developer, IT-specialist of een bedrijfseigenaar bent, ook jij kan daar inspiratie opdoen. Laat je volgend jaar inspireren op Microsoft Ignite 2018, zodat je van je visie een innoverende oplossing kan maken.

Franklyn Cecilia is senior Technical Consultant Cloud bij Ingram Micro Cloud.

Reageren? Franklyn.Cecilia@ingrammicro.com

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 7-2017]

Lees het artikel hier in PDF