Serverius opent Point of Presence met gratis Internet Exchange bij The Datacenter Group

The Datacenter Group (TDCG) in Amsterdam is onlangs aangesloten op het carriernetwerk van Serverius Connectivity. Serverius is een IP-transit provider met dekking op alle grote Europese netwerken en daarnaast oprichter van het gratis internetknooppunt Autonomous Systems Internet Exchange (AS-IX), de derde grootste internet exchange in Nederland. Klanten van TDCG kunnen vanwege de ontsluiting door Serverius kosteloos een peering poort en VLANs van andere carriers afnemen.

De AS-IX is een niet-commercieel peering-initiatief tussen verschillende netwerkeigenaren die een deel van hun netwerk beschikbaar stellen. “AS-IX gaat een stap verder dan de conventionele exchanges in Europa,” zegt Sem Hindriksen, Solution Manager bij Serverius. “De exchange onderscheidt zich ten opzichte van de concurrentie op twee vlakken, namelijk: het gratis aanbieden van 10G peering poorten en VLAN’s. Daarnaast stellen leden en partners hun eigen diensten beschikbaar zoals IP-transit, AWS Direct Connect en DDoS / WAF-bescherming, verbinding met andere internetknooppunten en MicrosoftExpressRoute. Kort gezegd is het een gratis peering- en transportplatform van verschillende netwerken en geavanceerde functionaliteiten.”
Siemon van den Berg, CEO bij TDCG is zeer verheugd met de komst van de AS-IX in het datacenter: “Een aansluiting op een internetknooppunt kan voor eindgebruikers verschillende voordelen opleveren. Vaak wordt er een maandelijkse vergoeding voor in rekening gebracht. Met de AS-IX kunnen klanten nu gratis internetverkeer uitwisselen. Dat is uniek, en op deze manier kunnen zowel grote als kleine partijen profiteren van de voordelen van een internetknooppunt in Amsterdam.”

Een van de diensten die Serverius gaat aanbieden via het datacenter van TDCG is de IP Protection Cloud. De IP-beveiligingdienst van Serverius biedt volledige bescherming op het gebied van DDoS, Web Application Firewalling (WAF) en bad bod blocking. Voor veel bedrijven is beschikbaarheid erg belangrijk. “Als een website langzaam laadt of niet bereikbaar is, dan kan dit veel geld kosten. Bescherming om dit te voorkomen is daarom van groot belang,” zegt Hindriksen. Hij vervolgt: “Het mooie van de nieuwe PoP bij TDCG is dat we onze IP-protectie makkelijker en goedkoper aan bedrijven die zich in het datacenter bevinden, kunnen aanbieden. Een gebruiker betaalt namelijk geen transportkosten naar onze IP Protection Cloud. Een simpele glasvezelkabel naar onze TDCG-PoP is voldoende. Dit maakt afname van onze diensten snel, goedkoop en simpel.”

Meer informatie: www.thedatacentergroup.nl