Scholten Awater en Uniserver sluiten partnerovereenkomst

Uniserver, aanbieder van cloudhostingdiensten in Nederland en toonaangevend op het gebied van cloudinfrastructuur, en Scholten Awater, de IT-hardware dienstverlener voor Nederland, hebben een partnerovereenkomst gesloten. Scholten Awater gaat zijn klanten de mogelijkheid bieden om Uniserver’s Infrastructure as a Service te gebruiken.

Met dit platform biedt Scholten Awater de mogelijkheid om flexibel virtuele resources samen te stellen om organisatiespecifieke IT-infrastructuur mee in te richten. Het platform voldoet aan de strengste data compliance en integriteiteisen.

Scholten Awater, sinds kort onderdeel van Infotheek Group, heeft een duidelijke visie op de IT-wereld: IT moet eenvoudiger! Scholten Awater ontzorgt grote organisaties met totaaloplossingen van hardware, services en de bijbehorende dienstverlening en is marktleider op dit gebied.

De ontwikkelingen in IT gaan snel. Er is een enorme toename van devices, apps en data. Daarnaast verandert de manier van werken en hebben gebruikers steeds meer wensen; ze willen altijd en overal kunnen werken. Scholten Awater heeft al specifieke totaaloplossingen op het gebied van mobility, hybrid cloud en security. Maar voor alle bedrijven is het van groot belang om een duidelijke visie voor de toekomst te hebben.

“Er is geen oplossing die voor alle organisaties werkt, het is een proces waarin iedere organisatie moet bepalen welke oplossingen geschikt zijn voor de eigen organisatie”, stelt Luuk Slaats, Commercieel Directeur van Scholten Awater. “Het is belangrijk dat de IT-afdeling niet wordt gezien als een vertragende factor, maar als een innovatieve partner. Infrastructure-as-a-Service maakt bedrijven flexibeler en slagvaardiger in een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen”, vervolgt Slaats. “Als partner van Uniserver hebben we nu de mogelijkheid om onze klanten een solide en uitgebreide IT-basisinfrastructuur te bieden die voldoet aan de strengste data compliance en integriteiteisen. Scholten Awater kan de on premise IT-infrastructuur leveren en dit combineren met clouddiensten van Uniserver; alles met op de klant afgestemde passende SLA’s.”

Ronald Bezuur, Managing Director van Uniserver: “De trend van on-premise naar services vanuit de cloud of eventuele mix-vormen wordt steeds belangrijker. Een krachtige partner als Scholten Awater met een vergelijkbare visie is voor Uniserver dus ook van groot belang. IT is er om bedrijven te helpen presteren en niet om zorgen over te hebben. Zij willen zich immers concentreren op de eigen bedrijfsvoering.”

“De samenwerking tussen Scholten Awater, Platinum Partner van HPE, en Uniserver, HPE Partner Ready Service Provider, is een goed voorbeeld van de manier waarop HPE en haar partners samen oplossingen bieden waarmee klanten naar behoefte capaciteit kunnen op- en afschalen. Wij zijn er trots op dat wij de betrouwbare infrastructuur leveren die ten grondslag ligt aan deze cloudpropositie”, aldus Marco Lesmeister, Sales Director HPE Nederland.

Meer informatie: www.sa.nl