IBM neemt Qualys security op in Managed Security Services portfolio

Qualys, leverancier van cloudgebaseerde security- en compliance-oplossingen, werkt samen met IBM, dat daardoor continue, cloudgebaseerde IT-security en -compliance van Qualys toe kan voegen aan zijn Managed Security Services-portfolio (MSS).

IBM voegt Qualys Vulnerability Management, Policy Compliance, Continuous Monitoring en ThreatPROTECT toe aan zijn MSS, waardoor het internationale bedreigingenlandschap vanuit de IBM X-Force Command Centers kan worden gemonitord. Daarnaast gaat IBM het multitenant Qualys Cloud Platform integreren met zijn MSS-portal en Single Sign-On-platform. Op die manier hebben klanten continu inzicht, kunnen ze beter prioriteren en kunnen ze hun IT-security- en compliance-status op effectievere wijze beheren in hybride, publieke en private clouds. Dankzij de integratie met het cloud platform kan IBM security inbedden in de digitale transformatie, zodat klanten kunnen innoveren en verstoringen worden voorkomen. Tegelijkertijd wordt het risico op succesvolle cyberaanvallen verminderd.

Qualys voegt ook een nieuwe app toe aan IBM’s QRadar Security Intelligence Platform. Hiermee kunnen klanten hun netwerk en kwetsbaarheden in realtime inzichtelijk maken. De nieuwe Qualys-app voor QRadar helpt teams doorlopend kwetsbaarheden- en risico-informatie te genereren vanuit een data-analytics-perspectief. De nieuwe applicatie is gratis beschikbaar voor de securitycommunity via de IBM Security App Exchange, een marktplaats waar ontwikkelaars uit de complete branche applicaties op basis van IBM Security-technologieën kunnen delen. Nu dreigingen zich sneller dan ooit ontwikkelen, zijn organisaties geholpen met het gezamenlijk creëren van oplossingen binnen de securitycommunity. Daardoor kunnen organisaties zich sneller aanpassen en innovaties versnellen in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Meer informatie: www.qualis.com