HPE introduceert oplossing voor Blockchain-as-a-Service

Hewlett Packard Enterprise heeft zijn eerste product in het HPE Mission Critical Blockchain-portfolio aangekondigd. Met de Mission Critical Distributed Ledger Technology (DLT)-oplossing kunnen klanten distributed ledger workloads draaien op platforms met de hoogste beschikbaarheid.

Mission Critical DLT registreert transacties via een gedecentraliseerd computernetwerk en biedt verschillende branches een scala aan potentiële toepassingen. Volgens Gartner zal blockchain in 2025 ongeveer 176 miljard dollar aan waarde genereren.

Veel organisaties merken bij de implementatie van blockchainoplossingen dat generieke infrastructuren en publieke cloudomgevingen niet de vereiste ondersteuning bieden voor performance, security, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. De Mission Critical DLT-oplossing van HPE zorgt voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van blockchaingerelateerde bedrijfsapplicaties. Deze oplossing bevat de schaalbaarheid en SQL-integratie die niet gerealiseerd kan worden met workloads die draaien in een publieke cloudomgeving of generieke infrastructuur.

De Mission Critical DLT-oplossing is onderdeel van de bredere opvatting van HPE om blockchain workloads te voorzien van sterkere capaciteit. Deze oplossing wordt aangeboden op HPE Integrity NonStop platforms, verantwoordelijk voor het verwerken van maar liefst twee derde van alle creditcardtransacties in de wereld. In het mission critical platform van HPE wordt de distributed ledger technology van softwarebedrijf R3 geïntegreerd. Deze combinatie biedt klanten de mogelijkheid om distributed-ledger workloads te draaien in omgevingen die 100 procent fouttolerantie vereisen op mission-critical niveau. Daarnaast biedt het schaalbaarheid om met de business mee te groeien en SQL-integratie met legacy systems.

“Veel bedrijven die in blockchain geïnteresseerd zijn, realiseren zich dat enkel een publieke cloud niet altijd voldoet aan non-functional requirements (NFR)”, aldus Raphael Davison, Worldwide Director for Blockchain bij HPE. “Wanneer organisaties bezig zijn met schalen, merken ze dat de on-premise infrastructuur voor de belangrijkste processen onderdeel moet zijn van de mix van traditionele IT en private en publieke clouds. Deze mix is nodig om aan alle vereisten rondom blockchain workloads te voldoen.”

HPE Mission Critical DLT wordt begin 2018 verwacht. Later in het jaar kunnen klanten tegen betaling toegang krijgen tot een ‘DLT-as-a-Service’ omgeving voor tests en productiegebruik.

Meer informatie: www.hpe.com