Hosted.nl bouwt de ‘cloud van de toekomst’ met technologie van Tintri

Tintri, leverancier van zakelijke cloud-platforms, laat weten dat cloud provider Hosted.nl de technologie van Tintri heeft ingezet als kerncomponent voor zijn zakelijke cloud. Na de implementatie zijn de prestaties van Hosted.nl- systemen verbeterd en is er gaat er veel tijd worden bespaard op onderhoud en technische ondersteuning.

Zo kan de cloud provider zijn aandacht richten op de ontwikkeling van een flexibel zakelijk cloud-platform waarmee het zijn groeiende klantenbestand kan bedienen.

Het in Zevenaar gevestigde Hosted.nl is een cloud provider die managed services, IaaS- en PaaS-oplossingen aanbiedt aan een groeiend aantal bedrijven en particulieren in Nederland en België. Het bedrijf richt zich op zowel de publieke als private sector. Hosted.nl streeft ernaar om de internetactiviteiten van klanten tot bloei te laten komen door hen te ondersteunen met uitgebreide branchekennis en innovatieve producten.

Hosted.nl is de eerste cloud provider in Europa die de zakelijke cloud-oplossing van Tintri integreert met drie verschillende hypervisor-platforms om te voorzien in de specifieke behoeften van klanten.
Deze platforms worden ingezet voor de volgende diensten: Desktop-as-a-Service (DaaS) gehost op Hyper-V, VMware Resource Pools en Virtualisatie met Citrix XenServer.

Om tegemoet te kunnen komen aan de uiteenlopende wensen en behoeften van klanten wilde Hosted.nl een bijzonder flexibele cloud-oplossing bouwen. Na een marktevaluatie viel de keuze van het bedrijf op het zakelijke cloud-platform van Tintri. Hosted.nl is nu in staat om op eenvoudige wijze de status van zijn volledige cloud-omgeving te raadplegen en kwetsbaarheden en prestatie-bottlenecks te signaleren.

Jeroen Gerritsen, directeur van Hosted.nl: “Dankzij het zakelijke cloud-platform van Tintri kunnen we beschikken over gedetailleerde, real-time informatie over individuele applicaties, ongeacht de onderliggende hypervisor. Met deze mate van inzicht laat Tintri traditionele storage-oplossingen ver achter zich. En dankzij de uitgebreide monitoring- en analysemogelijkheen zijn onze consultants veel minder tijd kwijt aan onderhoud en technische ondersteuning.”

Meer informatie: www.tintri.com | www.hosted.nl