Copaco neemt Thinfactory over

Distributeur Copaco heeft de in het Belgische Zaventem gevestigde leverancier van clouddiensten Thinfactory overgenomen. Thinfactory levert sinds 2011 via een netwerk van zo’n 150 partners clouddiensten aan bedrijven en organisaties.

Door de overname krijgt Copaco naast haar infrastructuur in vijf Nederlandse datacenters, ook de beschikking over een infrastructuur in drie Belgische datacenters met de technische en commerciële ondersteuning van lokale medewerkers.

“Met de clouddiensten van Thinfactory zijn wij nog beter in staat de Belgische markt te bedienen met infrastructuur in drie Belgische datacenters en met de garantie dat data ook in België wordt opgeslagen,” zegt Iwan Kuijpers, CEO van Copaco. “De overname past in onze strategische doelstelling om oplossingen te leveren over het gehele ICT-spectrum, hardware, software en cloud diensten. Waar nodig leveren wij deze met de ondersteuning van kennisspecialisten en middelen, waaronder het 2tCloud platform dat zorg draagt voor geautomatiseerde provisioning en facturatieprocessen.”

Geert Hauwaerts, Managing Director Thinfactory, vult aan: “Copaco is een financieel sterke partner met een duidelijke cloudstrategie, met de ambitie om de beste cloud services aggregator te worden en de bereidheid om daarin te investeren. Door de overname kunnen wij onze partners nog beter bedienen met een uitgebreid cloud services aanbod en met de middelen om onze partners optimaal te ondersteunen en te ontzorgen.”

Meer informatie: www.copaco.com