ScanSource eerste EU-distri Avaya’s cloudoplossingen

Steeds meer Europese bedrijven stappen in cloudtechnologie en daarin wil Avaya een rol spelen. Om die reden heeft het bedrijf distributeur ScanSource geselecteerd als eerste distributiepartner in de EU. ScanSource gaat zijn resellers cloudgeoriënteerde oplossingen leveren op basis van Avaya’s Powered by IP Office.

“Als ScanSource helpen we onze channelpartners om maximaal te profiteren van nieuwe omzetkansen en om hun eindklanten een optimale gebruiksbeleving te bieden”, aldus James Vickerage, President van ScanSource Imago. “Dankzij deze partnership met Avaya krijgen onze partners de vrijheid cloudgeoriënteerde oplossingen te verkopen met de gerenommeerde kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk Avaya.”

De West-Europese cloudmarkt groeit tussen 2015 en 2020 jaarlijks met gemiddeld 23,2 procent, aldus marktonderzoeksbureau IDC. Dit jaar zullen de cloudinvesteringen voor deze regio al op 24,1 miljard dollar uitkomen. De cloudtechnologie van Avaya komt tegemoet aan de vraag van bedrijven naar efficiënte en kosteneffectieve contact- en samenwerkingsplatforms, zodat ze mee kunnen in het ontwikkelingstempo van de digitale markten.

Resellers kunnen hun klanten straks dezelfde krachtige en veelzijdige communicatie-ervaring bieden die ze van lokaal geïmplementeerde Avaya-oplossingen verwachten, maar nu in een efficiëntere, gestroomlijnde opzet. Dat betekent dat bedrijven hun kosten beter kunnen beheersen doordat ze geen investeringen vooraf hoeven te doen en zelf ook geen upgrades hoeven uit te voeren.

“We zien dat Europese bedrijven steeds meer kiezen voor cloudgeoriënteerde oplossingen, en ons channel vraagt dan ook om modellen waarmee ze flexibeler kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten”, zegt Ronald Hoeijenbos, Channel Director Europe North bij Avaya. “In samenwerking met ScanSource kunnen we het indirecte kanaal effectiever bedienen, zodat business partners hun cloudaanbod breder en gerichter kunnen inzetten en innovatieve oplossingen kunnen samenstellen voor hun klanten. Ik zie ernaar uit om dit partnership verder te ontwikkelen, zodat we ons gezamenlijke cloudgeoriënteerde oplossingsaanbod verder kunnen verdiepen en verbreden.”

Business partners profiteren van het gezamenlijke marktbereik en marktaandeel van Avaya en ScanSource, zodat ze innovatieve eindgebruikersoplossingen kunnen ontwikkelen en toekomstvaste communicatie-ervaringen kunnen leveren. Klanten kunnen zo flexibeler inspelen op marktontwikkelingen en zijn beter gepositioneerd om nieuwe technologische trends op te pakken. Als grootste mondiale distributiepartner van Avaya gaat ScanSource business partners ondersteunen met diepgaande kennis van de oplossingen van Avaya en de tools en waardetoevoegende services die resellers nodig hebben om hun business te laten groeien.

Meer informatie: www.scancource.com