3W Infra lanceert lease-to-own financieringsprogramma

IaaS hostingprovider 3W Infra heeft een eigen lease-to-own financieringsprogramma gelanceerd, het 3W Infra Financing Program. Dit programma richt zich op de wat grotere hosting-infrastructuren, voor bedrijven die margeverhoging en kostenreductie willen realiseren.

Het financieringsprogramma biedt IaaS hosting-gebruikers de mogelijkheid om voor een vast maandelijks termijnbedrag dedicated servers en netwerkapparatuur te leasen. Aan het einde van de leaseperiode kunnen zij deze servers of appratuur volledig in eigendom te krijgen. Hierdoor worden ze in staat gesteld om op een laagdrempelige manier apparatuur aan te schaffen, terwijl de investeringskosten in lijn blijven met hun bedrijfsinkomsten. De aan te schaffen apparatuur kan uiteenlopen van rack servers en blade server chassis tot storage nodes, en van firewalls, load balancers en switches tot en met optische fibers en bekabeling infrastructuur. Het financieringsprogramma is bedoeld voor enterprises, cloud services providers (CSP’s), system integrators (SI’s), managed services providers (MSP’s) en andere bedrijven, zoals financials, met een vraag naar wat grotere IaaS hosting-infrastructuren.

Voorwaarden

Het 3W Infra Financing Program kent flexibele leasetermijnen, met leaseperiodes die uiteenlopen van 12 tot 36 maanden. Gebruikers kunnen het financieringsprogramma gebruiken wanneer zij hun IaaS hosting-infrastructuur in het datacenter van3W hebben gehuisvest of wanneer zij van plan zijn dit te doen. Binnen het financieringsprogramma hebben deelnemers de vrijheid om naar eigen voorkeur hardware-merken en soorten apparatuur te kiezen. “Ons financieringsprogramma met daarin de lease-to-own aanbieding geeft bedrijven de mogelijkheid de IT-investeringen te spreiden en CAPEX om te zetten in een operationele financiering van hun dedicated servers en netwerkapparatuur,” zegt managing director Roy Premchand van 3W Infra. “Het vrijmaken van investeringskapitaal biedt deze bedrijven het voordeel dat zij up-to-date technologie kunnen aanschaffen, terwijl zij zich kunnen blijven focussen op hun core-activiteiten en het genereren van omzet. Het beperkt ook de risico’s die bij IT-investeringen komen kijken en potentieel hoge kosten voor hardware apparatuur.

Andere aanbiedingen

Naast het lease-to-own financieringsprogramma heeft 3W Infra ook nog gewoon de mogelijkheid tot ‘Operational Lease’ in het portfolio, de reguliere dedicated server productlijn waarbij maandelijkse kosten worden berekend en 3W Infra eigenaar blijft van de hardware. Tot slot is ook  ‘Purchase’ als leveringsoptie mogelijk, waarbij de IaaS hosting-specialist eigenlijk optreedt als een reseller van de servers en netwerkapparatuur. Deze laatste optie biedt eindgebruikers de mogelijkheid om vanaf de eerste dag de hardware in eigendom te krijgen.

Meer info: 3Winfra