Oracle en VMware werken samen in hybrid cloud

Oracle en VMware gaan een uitgebreide samenwerking aan om klanten te helpen hun bedrijfssoftware en cloudoplossingen te benutten voor de overstap naar de cloud. Binnen deze nieuwe samenwerking kunnen klanten VMware Cloud Foundation op Oracle Cloud Infrastructure draaien ter ondersteuning van hun hybrid cloud strategieën.

Dankzij deze nieuwe oplossing kunnen klanten VMware vSphere-workloads eenvoudig migreren naar Oracle’s Generation 2 Cloud Infrastructure en profiteren daarmee van een consistente infrastructuur en operations. Als onderdeel van deze samenwerking zal Oracle ook technische ondersteuning bieden voor Oracle-software die wordt uitgevoerd in VMware-omgevingen, zowel in on-premise datacenters bij klanten als in Oracle-gecertificeerde cloudomgevingen.

“Omdat steeds meer van onze klanten overstappen naar de cloud, zijn ze op zoek naar een superieure VMware-ervaring. We zijn dan ook verheugd dat Oracle Cloud-klanten VMware-workloads in Oracle Cloud kunnen uitvoeren terwijl ze VMware-beheerderstoegang kunnen behouden,” aldus Don Johnson, executive vice president van Oracle Cloud Infrastructure. “Dit wordt mogelijk gemaakt door Layer 2-netwerken in de cloud en onze bare metal-service. Klanten kunnen bestaande VMware-investeringen, -processen en -tools uitbreiden terwijl ze profiteren van de beveiliging en performance van Oracle Cloud Infrastructure.”

Sanjay Poonen, COO Customer Operations bij VMware is er blij mee dat Oracle voor het eerst officieel technische ondersteuning biedt voor Oracle-producten die op VMware draaien. “Dit is een win-win voor klanten en het doet ons genoegen Oracle te mogen verwelkomen bij het VMware Cloud Provider-programma, waarmee ze workloads op VMware Cloud Foundation in Oracle Cloud Infrastructure kunnen migreren en beheren.”

VMware-workloads uitvoeren in Oracle Cloud

Door de nieuwe samenwerking wordt Oracle een partner in het VMware Cloud Provider-programma en wordt Oracle Cloud VMware Solution verkocht door Oracle en zijn partners. De oplossing is gebaseerd op VMware Cloud Foundation en levert een full stack software-defined datacenter (SDDC) inclusief VMware vSphere, NSX en vSAN. Door een consistente infrastructuur en operations kunnen klanten applicaties migreren en moderniseren, waardoor workloads naadloos kunnen worden verplaatst tussen on-premise omgevingen en Oracle Cloud.

Klanten kunnen eenvoudig gebruikmaken van Oracle-services, zoals Oracle Autonomous Database, Oracle Exadata Cloud Service en Oracle Database Cloud, die in dezelfde datacenters op dezelfde netwerken worden uitgevoerd, met een consistente portal en API’s. Klanten krijgen ook de mogelijkheid om, dankzij de snelle groei van Oracle wereldwijd, wereldwijd te schalen zonder hun eigen datacenters te hoeven opzetten. Oracle biedt beheerderstoegang tot de onderliggende fysieke servers, waardoor een besturingsniveau mogelijk is dat voorheen alleen mogelijk was op locatie. Hierdoor kunnen klanten VMware vCenter gebruiken om zowel hun lokale clusters als op Oracle Cloud gebaseerde SDDC’s te beheren via een enkel paneel. Oracle biedt ook eerstelijns technische ondersteuning voor deze oplossing.

Klantenondersteuning voor Oracle op VMware

Verder hebben klanten toegang tot technische ondersteuning van Oracle voor Oracle-producten die worden uitgevoerd in VMware-omgevingen. Wanneer de supportverklaring van Oracle wordt bijgewerkt, kunnen problemen van klanten sneller opgelost worden. Oracle ondersteunt klanten met actieve support contracten met supportversies van Oracle-producten in door Oracle ondersteunde computeromgevingen.

Meer informatie: www.oracle.com/cloud/VMware