VMware innoveert Workspace ONE

VMWare heeft nieuwe innovaties aangekondigd die van VMware Workspace ONE powered by AirWatch de eerste oplossing in de markt maken die unified end user experience, beheer en security biedt voor alle endpoint-platformen.

Klanten kunnen met uitsluitend Workspace ONE als oplossing unified endpoint management (UEM) mogelijk maken en de eindgebruikerservaring over alle endpoint-platformen verenigen, inclusief Windows, macOS, Chrome OS, iOS en Android. Daarnaast biedt de oplossing integratie van application programming interfaces (API’s) van grote endpoint-platformleveranciers, zodat klanten bij kunnen blijven met de laatste innovaties op het gebied van devices en applicaties.

Workspace ONE is het eerste digital workspace-platform in de markt dat AirWatch endpoint-beheertechnologie integreert met de identiteit van de eindgebruiker om een consumer-simple ervaring te leveren met enterprise-class security. De oplossing breidt tevens dezelfde ervaring en security van traditionele Windows-omgevingen uit met VMware Horizon virtuele applicatie- en desktoptechnologie.

Workspace ONE biedt een moderne aanpak en levert een veilige, volledige self-service-ervaring aan eindgebruikers van onboarding tot dagelijkse productiviteit, vergelijkbaar met een mobiele ervaring. Medewerkers kunnen een nieuwe laptop nu in slechts minuten in gebruik nemen, dankzij out-of-the-box aanmelding en self-service applicaties. Deze nieuwe aanpak elimineert het complexe, kostbare en foutgevoelige desktopbeheermodel en versterkt de security dankzij de mogelijkheid devices realtime in quarantaine te zetten en te updaten vanuit de cloud. Eenzelfde ervaring en security-model is ook beschikbaar voor Windows 10 en macOS met Workspace ONE.

Workspace ONE biedt tevens cloud-gebaseerde peer-to-peer (P2P) software-distributie technologie om grote applicaties op afstand te installeren op gedistribueerde pc’s op grote schaal. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat kostbare servers op bijkantoren niet langer nodig zijn, evenals het infrastructuurbeheer daarvan. Daarnaast is Workspace ONE de eerste oplossing die Chrome-devices kan beheren, waardoor dit het eerste digital workspace-platform in de markt is voor iOS, Android, Windows 10, macOS en Chrome OS. Partners als HP ondersteunen de oplossing met hun HP device-as-a-service-aanbod (DaaS) dat gebruik maakt van Workspace ONE.

Klanten willen snel gebruik kunnen maken van Office 365, maar worden geconfronteerd met ingewikkelde provisioning en de uitdaging van het leveren van veilige ervaringen over alle endpoint-platformen. Workspace ONE geeft klanten nu de mogelijkheid security policies en data loss prevention (DLP) te versterken en beheren naast al hun applicaties en devices.

De hedendaagse mobiele manier van werken creërt uitdagingen voor de IT afdeling als het gaat om inzicht krijgen in gebruikspatronen van applicaties en devices en het nemen van gefundeerde beslissingen. VMware Workspace ONE Intelligence is een nieuwe add-on voor Workspace ONE die uitgebreide inzichten en geautomatiseerde acties levert om planning te versnellen, security te versterken en eindgebruikerservaring te verbeteren. Inzicht in applicatie-installaties, -gebruik, device security en eindgebruikerservaring helpt IT de prestaties en security van hun digital workspace-omgevingen te begrijpen. Daarnaast stelt een ingebouwde rules engine klanten in staat acties te automatiseren voor real-time security- en performance-optimalisatie, eerder nog niet mogelijk binnen legacy-modellen.

Meer informatie: www.vmware.com