‘Rise Above’, Ingram Micro Cloud Summit 2017

Op maandag 17 april reist een gezelschap Nederlandse partners onder begeleiding van Paul Hermans, Sales Manager Cloud bij Ingram Micro, af naar Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona om daar van 19 tot en met 21 april, samen met nog 1.500 andere partners uit de hele wereld, de jaarlijkse Cloud Summit van Ingram Micro bij te wonen.

Namens ChannelConnect is ook uitgever Eric Luteijn van de partij om tussentijds verslag te doen van het event.

cloud summit
Paul Hermans

“De Cloud Summit is een belangrijk netwerkevenement voor onze partners en medewerkers, waarbij we het nuttige – diverse keynotes en meer dan 100 break-out sessies – met het aangename verenigen,” zegt Hermans. “We verblijven in het gerenommeerde JW Marriott Desert Ridge Resort & Spa in Phoenix, waar ook de keynotes en kennissessies plaatsvinden. Maar we hebben ook tijd uitgetrokken voor een onvergetelijk bezoek aan de Grand Canyon. De Nederlandse delegatie bestaat uit twaalf partners, die we met deze trip naar de VS willen belonen voor hun inspanningen voor Ingram Micro Cloud in het afgelopen jaar. De ervaring uit eerdere edities leert, dat zo’n event ook bijdraagt tot een verdere intensivering van de onderlinge contacten en samenwerking stimuleert, zowel tussen de partners onder elkaar als tussen hen en de medewerkers van Ingram.”

‘Rise Above’
‘Rise Above’ refereert aan de ontwikkelingen in de cloudmarkt, die met de dag drukker en onoverzichtelijker lijkt te worden. Dat brengt ook de nodige ruis met zich mee, en met de kennis- en inspiratiesessies willen wil Ingram Micro zijn partners in staat stellen om boven dat dagelijkse gewoel uit te stijgen en hen informeren over wat er écht nieuw en trending is en wat het toekomstperspectief in de cloud is. Cloud is tenslotte geen op zichzelf staande technologie, het is een fundamenteel platform dat een geheel nieuwe manier van zakendoen mogelijk maakt en stimuleert.
Zo komen als hoofdonderwerpen platform disruptie, de ontwikkelingen op het gebied van IoT en andere industriële trends, digital marketing, SEO en het optimaal inzetten van social media en het versnellen van de cloudbusiness met automatisering en innovatie aan de orde.

Eén van de keynotes wordt verzorgd door Netflix. Hermans: “De razendsnelle groei van deze videodienst illustreert de disruptie die clouddiensten veroorzaken in de markt en de concurrentieverhoudingen op zijn kop zet. Met Spotify als de ‘muzikale’ variant zet dit nieuwe model de traditionele, voorgeprogrammeerde radio- en tv consumptie via zenderkanalen onder druk. De jongere generatie luistert en kijkt online en heeft geen behoefte meer aan een traditioneel rtv-abonnement.”

Roadmaps
Hermans: “Ook delen we onze meest recente cloud roadmap en onze groeiende rol als software ontwikkelaar van en op onze cloud marketplace, waar we – naast een breed aanbod van oplossingen van onszelf en derde partijen – onze cloudresellers nu ook de mogelijkheid bieden om hun eigen diensten te koppelen en daarbij gebruik maken van onze billingfaciliteiten, waardoor hun eigen back-office wordt ontlast en ze meer tijd aan hun kernactiviteiten kunnen besteden.  Ook onze leveranciers, waaronder Microsoft, Acronis, Amazon, Dropbox, Cisco en IBM vertellen over de laatste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied, niet alleen in de break-out sessies, maar ook in de centrale hal, waar ze samen met een vijftiental andere sponsoren een informatiestand hebben.
Al met al belooft de Cloud Summit 2017 weer een informatief én plezierig kennis- en netwerkevent te worden. We houden je volgende week vanuit Phoenix zeker op de hoogte,” aldus Hermans.

Meer informatie: www.ingrammicrocloud.nl