Resello, Yourhosting en Interxion openen tweede Azure Stack Experience Center in Amsterdam

Resello, leverancier van clouddiensten voor IT-dienstverleners, heeft samen met hosting- en cloudprovider Yourhosting een tweede Azure Stack Experience Center geopend op de datacentercampus van Interxion bij Amsterdam.

Het eerste Experience Center staat in Zwolle. Bedrijven kunnen er ervaren hoe Azure Stack hen helpt meer uit bestaande en nieuwe technologie te halen, zodat ze, wanneer Azure Stack in oktober beschikbaar komt, direct actie kunnen ondernemen.

Azure Stack is de nieuw ontwikkelde technologie van Microsoft, die vooral interessant is voor bedrijven die werken met privacygevoelige gegevens, zoals overheidsinstellingen, zorginstellingen en banken. Het platform biedt de mogelijkheid om Azure-oplossingen in een datacenter naar keuze te hosten, of dat nu bij henzelf is of bij een partner. De technologie is naadloos geïntegreerd met public Azure cloud van Microsoft en geeft hierdoor de mogelijkheid om rekenkracht, opslag en andere publieke clouddiensten eenvoudig te koppelen en op te schalen. Het beheer van Azure Stack is ook identiek aan dat van public Azure en beheerders ervaren geen verschil tussen beide oplossingen. Azure Stack biedt zo controle over de locatie van data en veiligheid, met het gemak, de schaalbaarheid en de flexibiliteit van Microsofts publieke clouddiensten.

Resello en Yourhosting zijn de afgelopen twee jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack en hebben hierdoor een flinke kennisvoorsprong. Hierdoor zijn ze in staat om als eerste partijen in Nederland Azure Stack aan te bieden. Beide bedrijven werken sinds deze zomer samen met colocatie- en connectiviteitsleverancier Interxion als locatie voor het platform, zodat hun klanten profiteren van optimale connectiviteit, een directe private ExpressRoute verbinding met Microsoft en de garantie dat Europese regels voor databescherming van toepassing zijn wanneer data bij Resello of Yourhosting gestald is.

“Het loopt storm op ons hoofdkantoor sinds we ons eerste Experience Center in Zwolle hebben geopend. We openen daarom een tweede Experience Center in het westen van het land bij onze datacenterpartner Interxion,” vertelt Berend van Dalfzen, Managing Director van Resello. De grote interesse voor Azure Stack komt voor hem niet als een verrassing. “Azure Stack biedt een oplossing voor een wijdverbreid probleem: grip op de locatie van data. Met Azure Stack weet je zeker waar data staat en met welke wetgeving je te maken hebt. Veel resellers en system integrators willen hun klanten die zekerheid kunnen bieden in combinatie met de kracht en mogelijkheden van Azure en zijn daarom in Azure Stack geïnteresseerd.”

Meer informatie: www.resello.com