Rackspace en Dell EMC samen in private clouds

Cloud- en managed hosting aanbieder Rackspace en netwerk- en cloudspecialist Dell EMC gaan gezamenlijk OpenStack private cloudomgevingen in combinatie met netwerkoplossingen leveren. Dit maakten beide bedrijven onlangs bekend.

De cloudaanbeider levert de op OpenStack gebaseerde private cloudomgevingen van de cloudaanbieder in combinatie met compute- en stoarge-oplossingen van Dell EMC. Hierdoor is het mogelijk om private cloud as a service aan te bieden. Volgens Rackspace is dit de opmaat naar een nog bredere samenwerking tussen beide bedrijven.

Verdere samenwerking

Binnen de verder geplande samenwerking tussen beide bedrijven werken Rackspace en Dell EMC aan de ontwikkeling van een manier waarop bedrijven private clouds gebruiken. Hiervoor ontwikkelen zij innovatieve functionaliteit, zoals een verlaagde toegangsdrempel voor het gebruik van private clouds. Deze ontwikkeling bestaat uit een goedkope, op pay-per-use gebaseerd, private cloud as-a-service ‘proof of concept’ (POC) die het eindgebruikers makkelijker maakt en meer kosteneffectief om private clouds van beide bedrijven te gebruiken. Een tweede ontwikkeling zijn snellere flexibelere private clouds door een op gebruik gebaseerd prijsmodel dat eindgebruikers de mogelijkheid geeft om, via een API, in publieke cloudomgevingen capaciteit toe te voegen met de beveiliging en prestaties van een private clouds. De uitgebreide OpenStack private cloudfunctionaliteit  is vanaf Q3 2017 bij beide leveranciers verkrijgbaar.

Meer info: Rackspace