Nieuwe versie Kaspersky Small Office Security beschikbaar

Securityspecialist Kaspersky Lab heeft de nieuwste editie van Kaspersky Small Office Security op de markt gebracht. Deze beveiligingsoplossing is specifiek ontwikkeld voor bedrijven met minder dan 25 werknemers. De oplossing biedt hoogwaardige bescherming, is gebruiksvriendelijk en vergt geen gespecialiseerde IT-vaardigheden.

Nieuwe functies maken het eenvoudiger om waardevolle middelen te focussen op het runnen en verder ontwikkelen van het bedrijf, terwijl het bedrijfsactiviteiten, klant- en personeelsgegevens veilig houdt.

Kleine bedrijven vallen tegenwoordig vaker ten prooi aan cybercriminelen, omdat ze over het algemeen minder aandacht besteden aan cyberbeveiliging, terwijl ze wel steeds meer waardevolle gegevens bezitten. Volgens recente onderzoeksresultaten is het aandeel van bedrijven die het gebruik van persoonlijke apparaten van werknemers binnen het bedrijfsnetwerk toestaan in 2014 gegroeid naar 62 procent. Bedrijven realiseren zich dat persoonlijke klantgegevens (25 procent), betalingsvereisten (13 procent) en bedrijfsgeheimen (12 procent) tot de topprioriteiten behoren als het gaat om hun veiligheidsbehoeften. Tegelijkertijd blijven ze toch slechts uiterst fundamentele beschermende maatregelen treffen, bijvoorbeeld in de vorm van gratis anti-malwareproducten.

Om die situatie te verbeteren is Kaspersky Small Office Security uitgerust met technologieën op enterpriseniveau, maar tegelijk zo ontworpen dat ze voldoen aan de behoeften van zeer kleine ondernemingen. Het biedt de kracht van bekroonde anti-malware en online transactiebescherming, cloudbeheer, back-up en wachtwoordbeheer, alles op de gebruiksvriendelijke wijze waar deze sector om vraagt.

“Het leiden van een klein bedrijf kan erg uitdagend en leuk zijn, maar klein zijn betekent niet dat men minder opvalt bij cybercriminelen. Het is voor bedrijven zeer belangrijk om meer aandacht te besteden aan het waarborgen van hun cyberveiligheid, en Kaspersky Small Office Security heeft dat gemakkelijk gemaakt. Het is eenvoudig te installeren, simpel te configureren en gemakkelijk te onderhouden, zodat ondernemers kunnen doorgaan met wat ze het beste doen: het bedrijf succesvol maken”, aldus Martijn van Lom, General Manager van Kaspersky Lab Benelux.

De nieuwste versie van Kaspersky Small Office Security bevat diverse nieuwe en verbeterde functies, zoals uitgebreide bescherming tegen alle bekende, onbekende en geavanceerde dreigingen, een nieuwe, cloud-gebaseerde beheerconsole, nieuw cloud-gebaseerd wachtwoordbeheer en beveiliging voor financiële gegevens.

Kaspersky Small Office Security beschermt alle Windows-gebaseerde (Windows XP tot en met Windows 8.1) of Mac-gebaseerde desktops/notebooks, Windows file servers en Android-smartphones en -tablets. Elke gebruiker/werknemer krijgt bescherming voor één Windows- of Mac-computer en één mobiel apparaat, plus Kaspersky Password Manager. File Server-beveiliging wordt toegevoegd op basis van het aantal beschermde gebruikers. Kaspersky Small Office Security wordt verkocht in vooraf bepaalde licentiepakketten voor maximaal 25 werknemers en is verkrijgbaar vanaf 167 euro (5 werkstations en 1 fileserver).

Meer informatie: www.kaspersky.com/nl