LeaseWeb viert twintig jaar wereldwijde hosting

LeaseWeb vierde afgelopen vrijdag zijn twintigste verjaardag en daarmee twee decennia met vooral veel hoogtepunten als beeldbepalende cloud- en IaaS-provider. De drijfveer die het internetbedrijf zo succesvol maakt is om klanten – van startups tot grootzakelijke ondernemingen – in staat te stellen bijzondere dingen te doen met de techniek die LeaseWeb biedt.

LeaseWeb heeft zich sinds het ontstaan getransformeerd van een klein bedrijf dat vanuit een studentenkamer websites ontwikkelde en hoste tot een wereldwijde cloud hosting provider. Een kleine 500 werknemers van 35 verschillende nationaliteiten bedienen vanuit zes vestigingen en 16 datacenters in Europa, Azië en de Verenigde Staten klanten overal ter wereld.

LeaseWeb ging in 1997 van start in de cloud. De oprichters waren actief als professionele piloten, waarbij betrouwbaarheid, samenwerking en wereldwijde verbindingen centraal stonden. Zij zagen al vroeg het potentieel van het internet als nieuw middel om verbindingen te leggen en besloten er hun bedrijf op te baseren. Met dat doel voor ogen hebben de oprichters een team van gedreven en ervaren talenten neergezet dat klanten helpt hun specifieke behoeften in te vullen.

Het bedrijf startte in 1997 met de verhuur van één server in Nederland. Momenteel host en beheert de internetonderneming 80.000 servers in 16 wereldwijde datacenters. Om haar duizenden klanten wereldwijd optimaal te bedienen, heeft LeaseWeb geïnvesteerd in automation en geavanceerde managementsystemen. Hiermee heeft LeaseWeb een uiterst flexibele infrastructuur gerealiseerd, die het mogelijk maakt snel in te spelen op veranderende klantbehoeften. In de loop van twee decennia heeft LeaseWeb volop geïnvesteerd in het opzetten en uitbouwen van de afdeling Product Engineering. Hier zit het team dat de producten ontwikkelt, waarmee klanten hun business kunnen transformeren.

“We zijn trots op wat we hebben bereikt en hoe ver LeaseWeb is gekomen. We zijn een van de weinige internet-pioniers die erin is geslaagd om zelfstandig te blijven. Bovendien hebben we nog altijd dezelfde jeugdige geest en kernwaarden als toen we aan dit avontuur begonnen. We blijven investeren in mensen, nieuwe technologie en aanvullende locaties en het uitbouwen van onze datacenter-platforms in samenwerking met sterke technologiepartners als Apache Cloudstack, Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, NetApp, VMware en Intel”, aldus Con Zwinkels, medeoprichter en CEO van LeaseWeb met gepaste trots.

Meer informatie: www.leaseweb.com