MobileIron richt nieuwe divisie op voor Internet of Things

Digitaal beveiligingsbedrijf MobileIron heeft een divisie opgericht voor het Internet of Things (IoT). De nieuwe divisie concentreert zich op het bouwen van een end-to-end chain of trust die bestaat uit de sensor, app, gateway naar de cloud en het netwerk.

Santhosh Nair is aangetrokken als VP om de nieuwe divisie aan te sturen. Nair zal nauw samenwerken met Suresh Batchu, medeoprichter en CTO van MobileIron. MobileIron is van plan om later dit jaar een IoT-product klaar te hebben voor verkoop om mee te kunnen profiteren van een markt die volgens Bain & Company rond 2020 voor IoT-leveranciers kan oplopen tot meer dan 470 miljard dollar.

Vele bestaande IoT-systemen hebben significante beperkingen omdat ze in hoge mate op maat gemaakt en inflexibel zijn, waardoor ze moeilijk zijn te configureren en het onderhoud gedurende de levenscyclus van het systeem duur uitvalt.
Het nieuwe latform van MobileIron wordt ontworpen met het oog op:
• Het toepassen van een op standaarden en open systemen gebaseerde benadering om interoperabiliteit te garanderen;
• Het leveren van een schaalbaar, geautomatiseerd levenscyclusbeheer om het risico van menselijke fouten te beperken;
• De bescherming van de integriteit en beveiliging van petabytes aan verzonden gegevens;
• Het leveren van continuïteit voor kritieke systemen

“Er is een grote hype rond het Internet of Things en in de meeste gevallen is het niet meer dan dat: hype. De vergissing die veel bedrijven begaan met IoT, is dat ze het probleem benaderen vanaf de sensor naar boven”, aldus Barry Mainz, President en CEO van MobileIron. “Wij hebben precies het tegenovergestelde gedaan. Het afgelopen jaar hebben we intensief samengewerkt met onze klanten en wereldwijde operationele partners om tot een begrip te komen van de manier waarop klanten Internet of Things oplossingen willen gebruiken en met welke uitdagingen ze worden geconfronteerd. Hieruit hebben we specifieke gebruikscases gedefinieerd voor de gezondheidszorg, energiesector, maakindustrie en auto-industrie waarmee we onze klanten kunnen helpen. Voor ons resulteert dit in geweldige nieuwe kansen.”.

Het Internet of Things is het nieuwe onontgonnen terrein van het informatietijdperk. Met IoT kunnen de belangrijkste bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd door het digitaliseren van de dataverzameling om zo inzichten te verkrijgen die vertaald kunnen worden in fysieke acties. Om vertraging in dataoverdracht te voorkomen vinden veel van deze zakelijke computerprocessen plaats aan de rand van het netwerk en in de cloud. Voor IoT zijn schaal en beveiliging van vitaal belang. MobileIron heeft zich ten doel gesteld om een geïntegreerd platform te leveren met een enkel dashboard voor het beveiligen en beheren van IoT-services.

Met de IoT-oplossing van MobileIron past het bedrijf het leiderschap op het gebied van software en innovatie toe op deze nieuwe marktkans. De driepunts-architectuur van MobileIron op basis van policy-engine, edge-client en netwerk-gateway is direct van toepassing op de uitdagingen van IoT-implementaties. Systeembeheerders automatiseren regels met behulp van de policy-engine. De edge-client dwingt acties af in de IoT-gateway en bewaakt de beveiliging. De netwerkgateway zorgt ervoor dat IoT-gegevens veilig worden overgedragen en niet worden blootgesteld aan man-in-the-middle-aanvallen. En al deze acties worden uitgevoerd op gigantische schaal.

Meer informatie: www.mobileiron.com